MASS OF THE FERMENTING DREGS - SIX HANDS

rock
zondag
10
maart 2024
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Six Hands
21:00 Mass Of The Fermenting Dregs

Japanse post-hardcore en shoegaze legendes komen voor het eerst naar Europa

Wanneer

zo. 10 mrt, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique

 

Mass of the Fermenting Dregs is een Japanse post-hardcore/shoegaze band die al bestaat sinds 2007. Het trio is vooral bekend om hun melodische sound waarin de gitaren de hoofdrol spelen, en voor hun enorm energieke live shows. Ze worden gezien als een van de populairste alternatieve rockbands uit het hele land.Ondanks hun succes in Japan, is de band zelfs nog populairder in Europa. Wie goed naar hun Spotify-statistieken kijkt ziet dat ze meer luisteraars hebben in de UK dan in hun thuisland. Dat leidde vorig jaar tot een eerste passage op het invloedrijke ArcTanGent Festival in Bristol. Wij mogen ze verwelkomen voor hun allereerste tour op het Europese vasteland.

MASS OF THE FERMENTING DREGS - Sugar (Live)
MASS OF THE FERMENTING DREGS - Studio Session
siw hands pp

Six Hands speelt een muzikaal hinkstapspel met een sterke voorliefde voor muzikale driehoeksmeetkunde. Gitaar, drum en bas verkennen de volledige ruimte die het nummer toelaat, maar passen als een architecturaal bouwwerk in elkaar. Het geheel klinkt soms speels vrolijk, soms schurend kwaad, maar altijd dansbaar.

—---------------------

Na hun eerste langspeler JXTA toerde de band de lage landen rond met passages op Rock Herk, Pukkelpop, Absolutely Free Festival, We Are Open (Trix) en drie UK tours. Vlak voor de coronacrisis speelde de band nog een korte UK/EU tour en enkele clubshows met onder de arm een verse 10” vinyl met overzeese makkers a-tota-so.

In oktober 2023 verschijnt de nieuwe plaat ‘Frames’ op FONS records. Aan de knoppen zat Bert Vliegen (Whispering Sons, Teen Creeps, Dirk., ...). Frames neemt je mee in zes constructen van nummers waarin de band meer dan ooit de spanning in het samenspel opzoekt.

 

Six Hands - Tic Tac Tactics
zondag
10
maart 2024
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Six Hands
21:00 Mass Of The Fermenting Dregs