M E R C E L I S - ROMBOUTS & WATTS

rock
donderdag
01
december 2022
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 17.5
TICKET ACC 14.5
TICKET 14.5
BOTACARTE 11.5
Koop tickets

Timing

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Rombouts & Watts
21:00 M E R C E L I S

Cult-belpopact maakt terugkeer na anderhalf decennium

Wanneer

do. 1 dec, 2022

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"irrémédiablement sanguin, noir, menaçant et intense"
Le Soir

M E R C E L I S

Jef Mercelis, de uit Turnhout afkomstige singer-songwriter leerden we kennen toen hij in 1992 de finale bereikte van Humo’s Rock Rally samen met o.m. dEUS, Nemo en The Sideburns, de voorloper van Novastar.Pas vier jaar later bracht hij met zijn band het debuutalbum “The Hopes & Dreams of a Drunk Punk” uit. Het album en ook live-optredens op onder meer Marktrock bereiken een schare trouwe fans maar niet het grote publiek. Hij begon zich vervolgens vanaf dan ook toe te leggen op het schrijven van muziek voor talrijke bekroonde (inter)nationale film- dans – en theater projecten.

Zijn tweede album rockalbum “Western Union” volgde in 2005 en hij deelde tevens de affiche met o.m. John Parish en Mark Eitzel. Jef Mercelis produceeerde albums van o.m Quiet Stars en de in Berlijn wonende Leila Albayaty en speelde bij Rudy Trouvé’s I H8 Camera, Saint Jane en Noodzakelijk kwaad, een trio met Teuk Henri en Frank Pay. De band begeleide onder meer dichter Jan Ducheyne. Tevens is hij lid van het Brusselse collectief Individual Friends, dat zopas haar debuut album uitbracht.

Nu 16 jaar rijpen volgt er nu de release van het nieuwe album “White Flemish Trash”, een weerbarstige, intense, eerlijke en bloedmooie plaat. Mercelis is terug als trio met drummer PaTricky Clauwaert (Francoiz Breut, Trio Clauwaert Henri Jacquemyn) en gitarist Teuk Henri (SHARKO, Rawfrücht, I H8 Camera). Matt Watts verzorgt op het album de backing vocals.

Mercelis - Extremadura
Mercelis - Headlights Live @ B52

ROMBOUTS & WATTS

Een week na het pijnlijk overlijden van hun vriend Loloman (aka Ward Zwart), besloten Nicolas Rombouts en de Amerikaanse-Brusselse artiest Matt Watts in de studio te kruipen. Hun verlies verschuilt zich in de geïmproviseerde verstilde piano, contrabas en electronica die toen opgenomen werden. 'Muted songs for piano' is het resultaat dat tegen de volgende dag afgewerkt was en best in één ruk te beluisteren valt.

Rombouts & Watts - Reality
donderdag
01
december 2022
DAY OF SHOW 17.5
TICKET ACC 14.5
TICKET 14.5
BOTACARTE 11.5
Koop tickets

Timing

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Rombouts & Watts
21:00 M E R C E L I S