LUJIPEKA - SAM - SMAHLO

hip hop
zaterdag
30
april 2022
  • Orangerie
19:00
Day of Show 24.5
Ticket 21.5
Bota'Carte 18.5
Uitverkocht

Timing

 

 

Extra info

— TIMING

18:00 Parc opens
19:00 Doors open (Orangerie)
19:30 Smahlo
20:25 SAM
21:20 Lujipeka

Stichtend Columbine-lid gaat solo

Wanneer

za. 30 apr, 2022

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Banner-Nuits-2022---750x50
"Une musique inclassable et hybride qui reste la marque de fabrique de Lujipeka."
Le Monde

Na drie platina platen, miljoenen streams en honderdduizenden concertbezoekers, werd het tijd voor Lujipeka om eens iets nieuws te proberen. En dus gaat het stichtend lid van Columbine nu solo, met een album 'Montagnes Russes', dat in 2021 het licht zag. Hij toont zich daarop een kind van zijn tijd, geïnspireerd door diverse invloeden gaande van Booba over Justice tot Stromae en Nirvana. Met Luz Resval, S.Pri Noir en French touch-pionier Cerrone aan zijn zijde verkent hij geluiden uit reggae, electro en zachte emo-rap à la Post Malone. In Botanique's Orangerie stelt de posterboy van de Franse hiphop zijn eerste langspeler voor, verwacht muziek "inclassable" (dixit Le Monde) die alleen maar uit Lujipeka's koker kan komen. 

Lujipeka - Poupée Russe
Lujipeka - Épilogue feat. Luv Resval
sam

SAM

Sam is een 22-jarige artiest die moderne rap maakt op het kruispunt van Damso's brutale blues, PNL's etherische nostalgie en Nekfeu's indrukwekkende flow. Al op zijn 16 werd de Fransman opgepikt door DJ Sek, een legende binnen de Franse hiphopwereld. Daarna werkte Sam samen met DMS en Guapo, en ontmoette hij zijn muzikale binoom Mems (Damso, Lous and the Yakuza, YG Pablo). Flamboyante egotrips, gevoelige onderwerpen, futuristische instrumentals of klassiekere boom baps: deze jonge artiest heeft het allemaal onder de knie.

 
SAM - Différent

SMAHLO

Deze Brusselse artiest, die van jongs af aan in aanraking kwam met gospelmuziek (niet uit de Verenigde Staten maar wel van Afrikaanse koren), heeft zijn karakter echter gevormd op straat, dicht bij de realiteit van de stad en de contrasten van zijn wijk. Zoon van een koorleider, erfgenaam van enkele Congolese legendes (Koffi Olomidé, Franco Luambo, Papa Wemba), onthult hij nu de onderkant van een universum geïnspireerd door zang.

Na zich via de Red Bull Elektropedia prijs te onderscheiden als de meest veelbelovende artiest van 2021 dankzij slechts enkele nummers: tracks geproduceerd samen met PH Trigano (Ichon, L'Or du Commun), Phasm (Roméo Elvis, Peet) of gitarist Youri Botterman (Damso, Lous en The Yakuza), is Smahlo klaar om ons zijn eerste EP voor te stellen, waarvan eerste single ‘Horizon’ al gelost werd.

Deze Belgisch-Congolese artiest voedt zijn scherpe geest met de realiteit rond zich om zo zijn kenmerkende ruwe maar rustgevende stem vorm te geven. Hij benadert zijn verleden soms melancholisch en vaak met passie, maar nooit met spijt. Nu hij hindernissen en twijfels achter zich kan laten, wordt het potentieel van Smahlo pas helemaal duidelijk. 

Smahlo - Scénario

Similar events

dinsdag
10
mei 2022

Deuren

19:00

Waar

  • Orangerie
zaterdag
14
mei 2022
larry

Deuren

18:30

Waar

  • Chapiteau
zaterdag
30
april 2022
Day of Show 24.5
Ticket 21.5
Bota'Carte 18.5
Uitverkocht

Timing

 

 

Extra info

— TIMING

18:00 Parc opens
19:00 Doors open (Orangerie)
19:30 Smahlo
20:25 SAM
21:20 Lujipeka

Partners