LUCRECIA DALT - DANIEL BLUMBERG

electronic, experimental
donderdag
27
april 2023
  • Rotonde
19:30
Day of Show 21.5
Ticket 18.5
Bota'Carte 15.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:30 Daniel Blumberg
21:30 Lucrecia Dalt

Klassieke Colombiaanse genres klinken futuristisch op doorbraakalbum van geluidskunstenares

Wanneer

do. 27 apr, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Nouvelle banner nuits 23
"It’s philosophically daring, technically ambitious, and a joy to experience."
Pitchfork

De stap van geologe naar muzikante is er geen die vaak gezet wordt, maar Lucrecia Dalt bewijst dat beide werelden wel degelijk aan elkaar gelinkt kunnen worden. In haar experimentele composities vertaalt de Colombiaanse geologische en lichamelijke fenomenen aan de hand van haar compleet unieke elektronische sound.

Voor haar nieuwste plaat ‘¡Ay!’ komen daar ook nog eens de invloeden van de rijke muziekcultuur van haar thuisland bij. Zo mixt ze traditionele geluiden als bolero en salsa door haar modulaire synths, om opnieuw een volstrekt unieke sound te creëren. Daarbij is het heerlijk wegdromen over een zomerse, zuiderse avond, maar dan eentje in die volop in de moderne wereld staat. Album van het jaar volgens The Wire, hoogvlieger volgens Pitchfork!

Lucrecia Dalt - No tiempo
Lucrecia Dalt - Atemporal
Daniel Blumberg

DANIEL BLUMBERG 

In 2018 ontdekten we Daniel Blumberg dankzij zijn donkere en opwindende debuutplaat ‘Minus’. De in Londen gevestigde muzikant, die eerder onder andere namen deel uitmaakte van o.a. Yuck en Cajun Dance Party, creëert een fascinerende mix van improvisatie, post-rock en emo-folk. Het was een instant-herkenbaar geluid dat zijn gelijke niet kent.

Diezelfde sound herkennen we ook op ‘Gut’, de vooruitgeschoven single van de in mei te verschijnen nieuwe plaat. Het is een intens introspectief en fragiel nummer, dat getuigt van indrukwekkende muzikale kennis maar tegelijk niet te beroerd is om vanuit het gevoel te opereren. Tijdens Les Nuits kan je zelf ontdekken hoe Blumberg de grens tussen conventionele zang en vrije improvisatie opzoekt, en herdefinieert.

Daniel Blumberg - CHEERUP
Daniel Blumberg - Silence Breaker
donderdag
27
april 2023
Day of Show 21.5
Ticket 18.5
Bota'Carte 15.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:30 Daniel Blumberg
21:30 Lucrecia Dalt