LOSCIL & LAWRENCE ENGLISH - MARGARET HERMANT

electronic
dinsdag
13
februari 2024
  • Museum
19:30
Ticket 21.5
Bota'Carte 18.5
Day of Show 24.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Margaret Hermant
21:00 Loscil & Lawrence English

Eerste samenwerking tussen grootmeesters van de ambient scene brengt kleur in je leven

Wanneer

di. 13 feb, 2024

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Loscil & Lawrence English
"Two ambient music heavyweights"
Resident Advisor

Achteraf gezien lijkt de samenwerking tussen de Australische kunstenaar Lawrence English en de Canadese muzikant Loscil een evidentie te zijn. Toch mochten we er lang op wachten, maar met hun eerste project ‘Colour of Air’ bewijzen de twee grootmeesters van de ambient dat geduld vaak een schone zaak is. Het album is gebaseerd op een verzameling geluidsopnamen van een eeuwenoud orgel in het historische gebouw van het Brisbane Museum.

Het duo deconstrueerde en reconstrueerde de opnames tot acht nummers, ergens tussen akoestisch en elektronisch in. De combinatie van het timbre van het instrument en de unieke identiteit van de locatie geven de songs een unieke klankkleur, die doet denken aan de warmte van lichtstralen die binnenvallen door de gekleurde ramen van een kerk. De nummers zijn ook elk vernoemd naar de tint die het duo in hun composities aanbrengt, van het dampende ‘Yellow’ tot het melancholische ‘Violet’.

Loscil // Lawrence English - Violet
Loscil and Lawrence English - Live at 2220 Arts
Margaret Hermant photo

MARGARET HERMANT

De Belgische kunstenares Margaret Hermant is niet enkel medeoprichtster van de neoklassieke groep Echo Collective, maar kan het duidelijk ook solo met de harp. Het is een gewaagde keuze die een nieuw facet van haar artistieke benadering onthult. In haar creatieve proces werkt ze nauw samen met geluidstechnicus en producer Fabien Leseure, in een poging om de originele akoestische klanken van de harp te combineren met innovatieve effecten en ongebruikelijke geluidstechnieken, om zo een meeslepende muzikale ervaring te bieden.

Haar soloproject begon in 2021 met het nummer ‘Under’, dat meteen verscheen via het prestigieuze label Deutsche Grammophon als onderdeel van de compilatie ‘Project XI’. Via dat label kon ze ook de track ‘Lightwell’ brengen voor het album ‘Lys’ van violiste Mari Samuelsen. In 2023 onthulde ze haar eerste filmsoundtrack, waarmee ze opnieuw een belangrijke stap in haar carrière zette. Een van haar grootste invloeden zijn de vele samenwerkingen met eminente artiesten zoals Dustin O’Halloran, Johann Johannsson, Adam Wiltzie, Christina Vantzou, Rutger Hoedemaeker en Joep Beving. Deze gevarieerde ervaringen verrijken haar muzikale repertoire en geven diversiteit en een unieke kleur aan haar composities.

Margaret Hermant - Lightwell (Mari Samuelsen)

Similar events

dinsdag
26
mrt 2024
fzefze

Deuren

19:00

Waar

  • Église Notre-Dame de Laeken
woensdag
01
mei 2024
Colleen

Deuren

20:00

Waar

  • Rotonde
dinsdag
13
februari 2024
Ticket 21.5
Bota'Carte 18.5
Day of Show 24.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Margaret Hermant
21:00 Loscil & Lawrence English