LOS BITCHOS - MELENAS - PANIC SHACK

rock
dinsdag
03
mei 2022
  • Orangerie
19:00
DAY OF SHOW 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Laatste tickets

Extra info

— TIMING

19:00 doors open (Orangerie)
19:30 Panic Shack
20:30 Melenas
21:30 Los Bitchos

Drie maal prettig gestoorde rock & roll

Wanneer

di. 3 mei, 2022

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
banner nuits 22

LOS BITCHOS

Heb je een band nodig om een party op gang te trekken? Dan ben je ongetwijfeld aan het juiste adres bij Los Bitchos, een vierkoppige band uit Londen die even olijk als zonnig klinkt in haar instrumentale cumbia. Meer dan drie liedjes hadden de gals niet nodig om een stevige hype te starten; hun swingende psychedelica veroverde zo ook het hart van Alex Kapranos (Franz Ferdinand) die met de groep in de studio kroop om een debuutalbum op te nemen. Het kwartet stelt op Les Nuits Botanique materiaal van die eerste plaat uit, live zijn ze intussen opgewarmd door tours met onder meer Mac DeMarco en Ty Segall. In mei staan ze bij ons, een maand later op Primavera: komt dat zien.

Los Bitchos - The Link is About To Die
Los Bitchos - Full Performance (Live on KEXP)

MELENAS

Vorig jaar verscheen ‘Dias Raros’, het tweede album van Melenas, op het befaamde label Trouble In Mind Records. Het was meteen het internationale debuut voor de vier dames uit Pamplona. Een plaat over hoe het voelt om meer binnen te zitten dan buiten: in je eigen slaapkamer, in je eigen universum. Qua timing kan dat tellen. ‘Dias Raros’, of ‘Vreemde Dagen’, laat een ongelooflijk veelzijdige band horen. Van sixties garagerock, over zonnige dreampop, tot zelfs wat krautrock. Ondanks die vele stijlen vormt het album toch een sterk geheel, dat heerlijk fris klinkt en doet verlangen naar zonnige avonden met vrienden. Zo’n avond als op Les Nuits dus!

Melenas - Osa Polar (cover of Grauzone’s Eisbär)
panic shack

PANIC SHACK

Killer hooks, goed gevonden lyrics en een verfrissende dosis energie: de leden van Panic Shack hebben alles om je nieuwe favoriete rockband te worden. Het Welshe viertal heeft met haar wilde live-reputatie in eigen contreien alvast heel wat zieltjes gewonnen en mocht daardoor mee op tour met The Wytches en Buzzard Buzzard Buzzard, en optreden op Green Man Festival en Liverpool Sound City. Tijdens Les Nuits Botanique zal Panic Shack voor het eerst in België te zien zijn; Romi, Sarah, Emily en Meg beloven alvast onbeschaamd luid en brutaal te zijn in onze hoofdstad

Panic Shack - The Ick
dinsdag
03
mei 2022
DAY OF SHOW 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Laatste tickets

Extra info

— TIMING

19:00 doors open (Orangerie)
19:30 Panic Shack
20:30 Melenas
21:30 Los Bitchos