LIVE AT MUSEUM : MOCKE

improvisation
zaterdag
16
september 2023
  • Museum
18:30
DAY OF SHOW 0
Uitverkocht

Wanneer

za. 16 sep, 2023

Waar

  • Museum

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
mocke

 

Mocke is een van de meest vooraanstaande gitaristen van Frankrijk. Ooit was hij een van de oprichters van de groep Holden, nu schrijft en componeert hij als lid van het duo Midget! met muzikante Claire Vailler. Doorheen de jaren heeft hij de begrenzingen van genres van zich afgeworpen om een universum te creëren dat volledig het zijne is. Daar danst hij dartel rond experiment, wereldgeluid, hedendaagse muziek en improvisatie, door instrumentale stukken te componeren voor zijn gitaar alsof het prozagedichten waren.

Zijn laatste soloalbum ‘Parle Grand Canard’ werd unaniem geprezen, maar of hij nu solo aan het werk is, of samenwerkt met artiesten als Delphine Dora, Mohamed Lamouri, Arlt of Chevalrex, zijn sound is altijd onmiddellijk herkenbaar. Live wordt hij deze keer bijgestaan door Nicolas Worms, de briljante arrangeur van ‘Le Grand Canard’ die voor piano en keys zorgt.

Mocke - La part du chien

Deze Live at Museum is gepland als onderdeel van “Every Minute is Lettered”, de volgende tentoonstelling van Boris Thiébaut in het Museum van de Botanique, van 2 september tot 29 oktober 2023. Het maakt deel uit van een muzikaal programma dat is samengesteld door de kunstenaar en David Jarrin, in samenwerking met de muziekafdeling van Botanique. Het programma omvat thema’s die de praktijk van de kunstenaar weerspiegelen, zoals abstractie en de relatie met het landschap (mentaal, fysiek en sonisch).

boris thiébaut
Boris Thiébaut

Similar events

woensdag
24
jan 2024
Delphine Dora

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar