LIVE AT MUSEUM - MATHILDE FERNANDEZ

pop, chanson
vrijdag
11
september 2020
  • Museum
17:15
TICKET 10
Koop tickets

Extra info

17:15 Deuren
17:30 Start concert
18:00 Einde concert en sluiting expo

Muziek en visuele kunst versmelten in de expo van Gauthier Hubert

Wanneer

vr. 11 sep, 2020

Waar

  • Museum

Deuren

17:15

Organisatie

Botanique
Mathilde Fernandez
La nouvelle ambassadrice d’une pop baroque et barrée, tantôt performeuse, pianiste, ventriloque, chanteuse de variété ou diva lyrique
Les Inrocks

Als kind uit een gezin van progressive rockers werd Mathilde Fernandez al op jonge leeftijd ondergedompeld in een universum van onklasseerbare concerten die zweven tussen performance en muziek. Die vroege ontmoeting met het artistieke milieu duwde haar in de richting van de beeldende kunst. Haar muzikale project begon pas toen toen ze de verschillende mogelijkheden van haar stem verkende, wat vandaag de dag is uitgedraaid tot een electro-akoestische mengelmoes. Als je goed luistert, bespeur je invloeden van Nina Hagen, Kate Bush, Catherine Ringer, Lene Lovich en Diamanda Galas. Ondertussen is ze ook frontvrouw van ascendant vierge, het raveduo dat alle dansvloeren tussen Brussel, Berlijn en Parijs in lichterlaaie zet.

Mathilde Fernandez - Oubliette

Vanaf deze zomer versmelten we muziek en kunst met het nieuwe concept Live at Museum: verschillende muzikanten worden uitgenodigd om een soloconcert te spelen tussen de oeuvres van de lopende expo.Een aantal Belgische artiesten verzorgt een akoestische set van 30 minuten in het Museum. De bedoeling is om een soort totaalervaring voor te schotelen, waarin visuele kunst en muziek versmelten.

GAUTHIER HUBERT - Réunions familiales (un goût de liberté)

Dit is geen retrospectieve tentoonstelling, maar eerder een "introspectieve" tentoonstelling, in de woorden van de kunstenaar.

Door middel van een reis door de tijd, waarbij een selectie van zowel recente als vijftien jaar oude schilderijen wordt samengebracht, presenteert Gauthier Hubert de onderlinge relatie tussen bepaalde werken. Net als een genealogie brengt hij binnen zijn benadering bepaalde werken samen die a priori niets met elkaar te maken hebben, maar die echter niet zouden bestaan zonder hun onderlinge band.

Exposition Gauthier Hubert | Botanique

Similar events

zaterdag
12
sep 2020
Mathilde Fernandez

Deuren

17:15

Waar

  • Museum
zondag
13
sep 2020
Mathilde Fernandez

Deuren

17:15

Waar

  • Museum
vrijdag
11
september 2020
TICKET 10
Koop tickets

Extra info

17:15 Deuren
17:30 Start concert
18:00 Einde concert en sluiting expo