LISTEN FESTIVAL x BOTANIQUE

electronic
zaterdag
30
maart 2024
  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
18:30
TICKET : LIVE 25.5
DAY OF SHOW : LIVE 28.5
DAY OF SHOW : LIVE + AFTERPARTY 36
TICKET : LIVE + AFTERPARTY 33
BOTACARTE : LIVE + AFTERPARTY 30
Koop tickets

Extra info

Tickets te koop : 05/12

Wanneer

za. 30 mrt, 2024

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique & Listen Festival
sten_x_botanique.j

 

Sinds 2016 is Listen Festival een jaarlijkse afspraak voor de liefhebbers van elektronische muziek in Brussel. Dit jaar slaan Botanique en Listen de handen in mekaar voor twee events, eentje in onze zalen en eentje in de Kerk van Laken. Op 30 maart treden bontridders, Deli Girls, Forsissies, George Riley, HiTech, Kleine Crack & Slagter,  LSDXOXO, Nick León en salome op in de Botanique. 

Party : HE4RTBROKEN x Slagwerk

Na de liveshows duiken we de nacht in met Slagwerk en HE4RTBROKEN, twee Brusselse club nights/collectieven die wereldwijd bekend zijn omwille van hun scherpe programmatie. De line-up daarvan onthullen we later, maar tickets zijn ondertussen al beschikbaar aan een voordeeltarief.

bontridders

BONTRIDDERS

Bij bontridders draait alles om upbeat elektronische muziek: extraversie gekoppeld aan introversie. De band bestond een tijdlang als een indieband, maar heeft met Sam, ook lid van drumcomputerpunkband Brorlab, iemand nieuw aan het roer.

bontridders live @sonicprotesfestival

DELI GIRLS

Deli Girls is een project dat zowel gedreven wordt door hardcoremuziek als door het activisme van de leden. De band staat al bijna een decennium gekend in de New Yorkse DIY-scene om hun queer freak en anti-establishment waarden. Danny Orlowski werkt met verschillende producers, en maakt zin van een chaotische wereld door intense schreeuwen en vervormde zang te combineren met elementen van digitale hardcore, punk-noise, rap en nu-metal.

DELI GIRLS | Live at Workman's Cellar Dublin
Forsissies

FORSISSIES

 Forsissies is een feministische elektropunkband die patriarchaat, seksisme, kapitalisme, fascisme, individualisme en vele andere maatschappelijke disfuncties aan de kaak stelt.

GEORGE RILEY

Trax Magazine omschreef George Riley als de nieuwe lieveling van Oost-Londen. Haar muziek is een slimme mix van r&b en ghettotech, en bracht met debuutalbum ‘Running in Waves’ meteen een bom van een plaat uit. In 2023 is ze terug met ‘Un/limited Love’, een EP die grenzen versmelt en die de DIY-scene belichaamt.

George Riley - Time

HITECH

De Amerikaanse rappers en producers King Milo, Milf Melly en 47Chops vormen samen HiTech, een groep die alle elementen van ghettotech - electro, techno, Chicago’s ghetto house en Miami bass - neemt en er een moderne draai aan geeft. Denk daarbij vooral aan de diepte aan talent van een service als SoundCloud, maar even goed aan een legendarische clubavond in de Detroit techno scene.

Bio Kleine Crack & Slagter: Kleine Crack & Slagter zijn twee Antwerpse rappers van het hiphopcollectief VHS (Vampieren Heksen Spoken), die hun snoeiharde flow vanuit de Boerentoren uitstorten. Het duo is vooral zeer populair in Nederland, dankzij hun hits ‘PARRA’ en ‘ELEKTRO STRESS 2’, waarop ze samenwerkten met Rico uit Opgezwolle. Bereid je voor op rap met bezeten ritmes en helse energie.

HiTech - Big Prism
kleine crank & slagter

KLEINE CRACK & SLAGTER

Cult-rapper Kleine Crack en zijn vaste producer Slagter zijn een duo uit Antwerpen, die hun vernietigende stroom uit de boerentoren storten. Ze zitten op het label Burning Fik van Faberyayo en Abel en maken ook steeds meer geluid in België. Maak je klaar voor de bezeten ritmes en helse energie, die je waarschijnlijk al kent van absolute clubbangers als ‘ELEKTRO STRESS 2’ ft. Rico, ‘COWBELL BANGER’ met LIONSTORM of ‘GOUWE ANKH’ met Ray Fuego.

KLEINE CRACK - GY STRUIKELT (PROD. SLAGTER)

LSDXOXO (Live)

De in Philadelphia geboren LSDXOXO heeft in New York naam gemaakt als dj en producer, en is een vaste waarde geworden op GHE20GOTH1K-feestjes. Hij staat erom bekend de dansvloer op te schudden met energieke sets die hyperpop, samples en excentrieke vocals mixen, en combineert op briljante wijze Baltimore club, ghetto house, hardcore, electro en techno.

Momenteel woont hij in Berlijn, waar hij de Floorgasm-avonden organiseert. Dat zijn events naar het voorbeeld van SOPHIE of Arca, waar humor en plezier samengebracht worden in de queer en avant-gardistische elektronische scene.

LSDXOXO | Boiler Room Paris: Fusion mes Couilles

NICK LEÓN (Live)

Misschien ken je hem door zijn werk voor Rosalia’s ‘MOTOMAMI’, maar Nick León is ook door zijn eigen muziek een belangrijke DJ en producer. Hij is een van de grote namen uit de undergroundscene van Miami, en bracht net zijn langverwachte EP ‘Xstasis’ uit. Daarnaast maakt hij ook composities voor filmsoundtracks. Zijn optreden op Miami’s III Points Festival is veelbesproken, en we twijfelen er niet aan dat zijn show in Botanique dat ook zal zijn.

Nick León | Boiler Room Medellín: TraTraTrax

SALOME

Met ‘Something but Plausible’ bracht salome een debuut-EP uit vol melancholische hyperpop en elektrosoudns. Onder invloed van Kate Nash, Lily Allen, Oklou en Lauren Auder bracht ze daarna ‘All Time Highs’ uit, net als een track op het nieuwste album van ELOI. Nu keert Salome terug naar de Botanique om haar nieuwe nummers aan je voor te stellen..

salome - devoted to someone else + The Pattern

Similar events

zaterdag
30
mrt 2024
listen after

Deuren

23:00

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
zaterdag
30
maart 2024
TICKET : LIVE 25.5
DAY OF SHOW : LIVE 28.5
DAY OF SHOW : LIVE + AFTERPARTY 36
TICKET : LIVE + AFTERPARTY 33
BOTACARTE : LIVE + AFTERPARTY 30
Koop tickets

Extra info

Tickets te koop : 05/12

Partners