LISTEN FESTIVAL x BOTANIQUE

electronic, experimental, pop
vrijdag
31
maart 2023
  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
19:00
DAY OF SHOW 29.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open
19:30 - 20:00 Lazza Gio (Orangerie)
20:00 - 20:45 Basile3 (Rotonde)
20:15 - 21:00 Jwles (Orangerie)
20:30 - 21:00 Le Kaiju (Witloof Bar)
21:15 - 22:00 COUCOU CHLOE (Orangerie)
21:45 - 22:30 ML Buch (Rotonde)
22:00 - 23:00 Jennifur (Witloof Bar)
22:15 - 23:30 Mechatok (Orangerie)

Basile3 ● COUCOU CHLOE ● Jennifur ● Jwles ● Lazza Gio ● Le Kaiju ● Mechatok ● ML Buch

Wanneer

vr. 31 mrt, 2023

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique & Listen Festival
Basile3 ● COUCOU CHLOE ● Jennifur ● Jwles ● Lazza Gio ● Le Kaiju ● Mechatok ● ML Buch

Sinds 2016 is Listen Festival een jaarlijkse afspraak voor de liefhebbers van elektronische muziek in Brussel. Dit jaar slaan Botanique en Listen de handen in mekaar voor twee events, eentje in onze zalen en eentje in de Kerk van Laken. Op 31 maart treden Mechatok, COUCOU CHLOE, lazza gio, ML Buch, Ange Halliwell, Jennifur en Le Kaiju op in de Botanique. Marina Herlop en Malibu geven een uitzonderlijk concert in de koninklijke Kerk van Laken.

coucou chloe

COUCOU CHLOE

COUCOU CHLOE - WIZZ (prod. COUCOU CHLOE)
jennifur

JENNIFUR

Jennifur is Hector Devriendt, een producer uit Gent die zoveel mogelijk genres binnen het elektronische genre probeert te beroeren. Zijn eerste plaat, ‘What happened between 2015 and 2018’, staat vol indrukwekkende IDM die uit de schaduw van genregenoten als Nils Frahm en John Hopkins weet te ontsnappen. Recenter maakte hij ‘Nowhere, now here (music for the game Shredders)’, de soundtrack voor de door Xbox ondersteunde snowboardgame Shredders. Zijn muziek is echter niet enkel perfect om op je board rond te cruisen, maar ook heerlijk om de avond bij weg te dansen.

Jennifur - New Here & Feeling at Home
Lazza Gio

LAZZA GIO

Het is eigenlijk bijzonder hoe artiesten vaak genoeg hebben aan een bepaald muziekgenre om hun emoties te laten weerklinken. Maar soms is één genre niet genoeg, zoals bijvoorbeeld voor lazza gio. Cloud rap, emo, breakcore of r&b, het kan allemaal, zolang het maar leidt tot collages aan verhalen, stemmen en sferen. Vorig jaar nog te zien in de finale van de Concours Du F. Dans Le Texte, nu terug bij Botanique in het teken van het Listen Festival.

le sport life pt.1 (80 pompes)
kaiju

LE KAIJU

Een van de spannendste nieuwkomers uit de Franse underground heet Le Kaiju. Met hun originele, opzwepende mix van ghetto tech, hyperpop en hiphop zet deze artiest elke dansvloer in vuur en vlam. Na een paar jaar in de VS gewoond te hebben en daar podiumervaring op te doen in DIY venues, kwam Le Kaiju's muzikale volwassenwording in Parijs, waar die een thuis vond in de queer nightlife-scene. In hun werk hoor je alle mileus en culturen waar Le Kaiju mee in aanraking kwam gecombineerd; spannend en schitterend.

Le Kaiju | HÖR
mechatok

MECHATOK

Timur Tokdemir heeft fans over heel de wereld. Japanse rapsensatie Tohji, Nigeriaanse fashion designer Mowalola, Britse popster Hannah Diamond: allemaal stonden ze te springen om met Timur samen te werken. Zijn productie skills zijn dan ook onnavolgbaar. Hij weet popmuziek te ontleden tot de pure essentie, om op die basis nummers opnieuw op te bouwen. Dat leidde al tot een geweldig album met Bladee, ‘Good luck’, of recenter tot de banger ‘Sunset beach’ met Whitearmor. Ongelooflijk dansbaar maar even goed immens luisterbaar: Mechatok maakt de popmuziek van de nabije toekomst.

MECHATOK - GOD
ml buch

ML BUCH

De Deense Marie Louise Buch slaagt erin om voor muziek te doen wat science fiction doet voor film en andere visuele media. Op haar debuutplaat ‘Skinned’ maakt ze muziek die klinkt als androids die tot leven komen, als alle digitale schermen rondom ons die in harmonie beginnen te zingen. Maar net zoals bij de beste sci-fi gebruikt ze dat alles om vooral heel menselijke verhalen te vertellen, om een blik te werpen op emoties die soms moeilijk te verwoorden vallen.

ML Buch - 'High speed calm air tonight'
Jwles paysage

JWLES

Opgegroeid in New York en later Parijs, heeft Jwles een weelde aan muzikale invloeden verzameld. Dat zijn voorkeur richting hiphop ging, was al op vroege leeftijd duidelijk, maar het was door het ontdekken van de DMV flow dat de puzzelstukjes op hun plaats vielen. Hij maakte zich die stijl eigen, en gaat ermee aan de slag om niet zomaar een copycat te worden, maar er een eigen universum mee te maken.

Dat doet hij aan de hand van realistische teksten, die vooral authenticiteit uitstralen, die hij laat begeleiden door nu eens trap, dan weer stomende house beats. Het maakt van Jwles een uniek geluid binnen de Franstalige rapwereld, weg van de gespeelde personages, en los van het hokjesdenken dat het genre soms kenmerkt. Jwles is een van de kroonjuwelen van de huidige rapscene.

Bob Marlich, Jwles & Rim'K - Unique

Similar events

vrijdag
31
mrt 2023
fb_banner_notre_dame_de_laken-02.jpg

Deuren

19:00

Waar

  • Église Notre-Dame de Laeken
vrijdag
31
maart 2023
DAY OF SHOW 29.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open
19:30 - 20:00 Lazza Gio (Orangerie)
20:00 - 20:45 Basile3 (Rotonde)
20:15 - 21:00 Jwles (Orangerie)
20:30 - 21:00 Le Kaiju (Witloof Bar)
21:15 - 22:00 COUCOU CHLOE (Orangerie)
21:45 - 22:30 ML Buch (Rotonde)
22:00 - 23:00 Jennifur (Witloof Bar)
22:15 - 23:30 Mechatok (Orangerie)