LISTEN FESTIVAL : MARINA HERLOP - LUCINDA CHUA

experimental
dinsdag
26
maart 2024
  • Église Notre-Dame de Laeken
19:00
Day of Show 28.5
Ticket 25.5
Bota'Carte 22.5
Laatste tickets

Extra info

19:00 doors open (Église Laeken)
19:45 Lucinda Chua
21:00 Marina Herlop

Wanneer

di. 26 mrt, 2024

Waar

  • Église Notre-Dame de Laeken

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique & Listen Festival
fzefze

 

Sinds 2016 is Listen Festival een jaarlijkse afspraak voor de liefhebbers van elektronische muziek in Brussel. Dit jaar slaan Botanique en Listen de handen in mekaar voor twee events, eentje in onze zalen en eentje in de Kerk van Laken. Op 26 maart treden Marina Herlop en Lucinda Chua geven een uitzonderlijk concert in de koninklijke Kerk van Laken.

Marina Herlop

MARINA HERLOP

Naast haar opleiding als klassiek pianiste heeft Marina Herlop een wonderbaarlijk universum gecreëerd waarin polyfonie, pop en folk hand in hand gaan met betoverende melodieën. Met haar unieke visie, buitenaardse klanken en betoverende melodieën doet ze eigenlijk nog het meest denken aan Björk. Haar nieuwste album ‘Nekkuja’ is een ruwe diamant die haar duizelingwekkende universum verdiept met een scherper kantje. Ze zingt op onnavolgbare wijze, in een taal die ons onbekend is, en verandert op onthutsende wijze van ritmes.

Inspiratie haalt ze bij 20ste-eeuwse avant-garde composities maar even goed bij folksongs. Ze combineert traditionele technieken met het melancholische geluid van de piano, om een compleet nieuwe wereld te vormen die uit een ander sterrenstelsel lijkt te komen. Haar delicate zanglijnen, versterkt door subtiele productie-effecten, brengen een emotionele intensiteit in deze cathartische muziek.

Marina Herlop - abans abans
Marina Herlop : "Miu", "Abans Abans", "Shaolin Mantis" - Eurosonic Noorderslag 2023 - @arteconcert
Lucinda Chua

LUCINDA CHUA

Na twee EP’s is Lucinda Chua terug met ‘YIAN’, haar minimalistische debuutalbum. Haar troostende, zachte composities weven een geluidsdoek dat zo oprecht en intiem is dat het ons rechtstreeks in een betoverende, introspectieve sfeer dompelt. Zo neemt de celliste ons mee op een contemplatieve reis waar het nadien toch even bekomen is.

De verbondenheid die het album uitdraagt, komt ook naar voren in de visuals en zelfs de titel van de plaat. YIAN is de Chinese vertaling voor “zwaluw”, de bijnaam die Lucinda van haar ouders kreeg om een band met haar voorouderlijk erfgoed te behouden. Net als de trekvogel heeft de artieste regelmatig tussen verschillende regio’s gereisd, iets wat heeft bijgedragen aan haar multiculturele achtergrond. Door haar composities drukt Lucinda Chua dat deel van zichzelf uit dat ze niet in woorden kan beschrijven.

Lucinda Chua - An Ocean
Lucinda Chua: Hub Sessions

Similar events

zaterdag
30
mrt 2024
sten_x_botanique.j

Deuren

18:30

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
woensdag
10
apr 2024
Julia Holter
experimental, singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
dinsdag
26
maart 2024
Day of Show 28.5
Ticket 25.5
Bota'Carte 22.5
Laatste tickets

Extra info

19:00 doors open (Église Laeken)
19:45 Lucinda Chua
21:00 Marina Herlop