LINGUA IGNOTA - LITURGY

classical, experimental, singer-songwriter, metal
donderdag
13
oktober 2022
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 30.5
TICKET 27.5
BOTACARTE 24.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Liturgy
21:15 Lingua Ignota

Allesdurvers met een bonkend zwart hart

Wanneer

do. 13 okt, 2022

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"Kristin Hayter weaves layered harmonies and folk instruments into a formidable platform from which to express her tangled relationship with Christianity"
The Guardian

LINGUA IGNOTA

Ze zijn zeldzaam, de artiesten die een even unieke sound hebben als Kristin Michelle Hayter. Onder het pseudoniem Lingua Ignota (een verwijzing naar Hildegarde Von Bingen) vermijdt ze alle hokjes met een een mix van barokke muziek, harde noise, vocal jazz en Appalachische folk. Op 'Sinner get ready' horen we Hayters meest doorleefde, krachtige en persoonlijke werk tot op heden; een kathartische getuigenis van een muzikante zonder gelijke. Tijdens Lingua Ignota's passage in Botanique mag je een emotionele orkaan verwachten die het publiek genadeloos meesleurt en binnenstebuiten keert. Dat het een intense avond wordt staat vast, maar dat is gelukkig exact waarvoor je naar een Lingua Ignota-concert komt.

Lingua Ignota - Perpetual Flame of Centralia
Lingua Ignota @ Roadburn Festival - Tilburg - 24/04/2022
liturgy.jpg
"The world's best hipster black metal band"
Pitchfork

LITURGY

Middels de entiteit Liturgy, kraakt, breek en buigt frontvrouw-componist-filosoof Hunter Hunt-Hendrix al bijna vijftien jaar lang de codes van de black metal. Ze heeft er een trouwe schare fans mee verzameld uit de wereld van de metal, maar ook ver daarbuiten. Megalomane muziekliefhebbers smullen immers van de contemporaine, elektronische en brutale klanken die samenkomen tot avant-gardistisch snoepgoed. Op 'H.A.Q.Q' en het als een opera opgebouwde 'Origin of the alimonies' weerlegt Liturgy alle kritiek op haar 'transcendental black metal' en toont de band zich een van de spannendste, innoverendste en mooiste acts binnen en buiten de metal-scene.

Liturgy - Origin of the Alimonies
Liturgy - A2B2 Night of Fire solo guitar set

Similar events

donderdag
24
nov 2022
singer-songwriter, indie folk

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
donderdag
13
oktober 2022
DAY OF SHOW 30.5
TICKET 27.5
BOTACARTE 24.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Liturgy
21:15 Lingua Ignota