LE CRI DU CAIRE - ŠIROM

folk, global, jazz
donderdag
25
april 2024
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 23.5
TICKET 20.5
BOTACARTE 17.5
Koop tickets

Een reis langs Sloveense experimentele folk en oosterse klanken van jazz, rock en soefipoëzie

Wanneer

do. 25 apr, 2024

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Le Cri du Caire
Banner Nuits 24

LE CRI DU CAIRE 

De constante saxofoon van Peter Corser, de barokke strijkers van Karsten Hochapfel en de sfeervolle trompet van Erik Truffaz zijn moeilijk om te evenaren, maar de stem van Abdullah Miniawy is exact wat deze muziek nodig heeft .De jonge dichter en emblematische Egyptische zanger verlangt naar vrijheid en gerechtigheid, en brengt zo een ongelooflijke gelaagdheid bij aan wat al verdomd goeie muziek is.

Spiritualiteit en vrijheid komen samen in hetzelfde verlangen om uit te vinden en te delen, om de hoop uit te dragen van volkeren wiens stemmen zijn gemuilkorfd door politieke, sociale en religieuze onderdrukking. Ergens tussen rock, soefipoëzie, jazz, spoken word en oosterse klanken kan je het krachtige universum van Le Cri du Caire ontdekken, een wereld die grenzen en identiteiten overstijgt.

Abdullah Miniawy, Le Cri Du Caire - Les Victoires du jazz 2023
Le Cri du Caire - Pearls for Orphans
sirom

ŠIROM

Het Sloveense experimentele folktrio Širom haalt zijn inspiratie uit de verstrengeling van muzikale benaderingen, sonische erfenissen en ongebreidelde verbeeldingskracht van zijn leden, die afkomstig zijn uit de regio’s Prekmurje, Tolminsko en Kras. Onder leiding van Iztok Koren, Samo Kutin en Ana Kravanja varieert het rijke instrumentale repertoire van de groep van fluit tot xylofoon tot cello, waarbij een grote verscheidenheid aan muzikale vormen wordt verkend, van traditionele folk tot akoestische meditaties geïnspireerd door hedendaagse rock.

Hoewel het resultaat geworteld is in minimalistische mystiek, is Širom niettemin in staat tot intensiteit wanneer dat nodig is. Hun contemplatieve muziek roept zowel de sfeer op van stedelijke lanen als van de wildernis.

Širom - Maestro Kneading Screams of Joy
Širom - A Bluish Flickering (live @leguesswhofestival 2022)

Similar events

vrijdag
26
apr 2024
folk, global, pop, rock

Deuren

19:00

Waar

  • Orangerie
zaterdag
01
jun 2024
experimental, jazz

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
donderdag
25
april 2024
DAY OF SHOW 23.5
TICKET 20.5
BOTACARTE 17.5
Koop tickets