KOJAQUE - MONJOLA

hip hop
dinsdag
28
november 2023
  • Museum
19:30
Day of Show 21.5
Ticket 18.5
Bota'Carte 15.5
ARTIST PRESALE 18.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Monjola
21:00 Kojaque

Grootmeester van de Ierse hiphop deelt nieuw album vol tristesse en hoop

Wanneer

di. 28 nov, 2023

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
“Dublin indie hip-hop hero”
NME

Het grootste talent uit de Ierse hiphopwereld is ongetwijfeld Kojaque. Hij brengt zijn poëtische rap met jazzy accenten en geraffineerde rhymes, en vindt inspiratie even goed bij MF DOOM als bij Stevie Wonder. Hij won al de prestigieuze Royal Hibernian Academy Award, werd al meermaals genomineerd voor de Choice Music Prize, en richtte een label op met Kean Kavanagh, en zijn passages op o.a. Glastonbury, SXSW, Pitchfork Music Festival Parijs en Primavera Sound waren opmerkelijk.

Met zijn eerste twee albums veranderde Kojaque het Ierse hiphoplandschap, en met nieuwe plaat ‘Phantom of the Afters’ breidt de nu in Londen gevestigde Ier een nieuw vervolg aan zijn verhaal. Het album behandelt thema’s als jeugdtrauma, depressie, verlies, en liefde, en de zoektocht naar hoe ermee om te gaan en toch een mooi leven te lijden. Gelukkig vindt de rapper troost in het aanvaarden van zichzelf, en het afscheiden wat hij niet langer nodig heeft. Na een geslaagde passage in onze Witloof Bar keert Kojaque terug naar de Botanique, bigger and better than ever.

Kojaque - CABRA DRIVE
Kojaque - WOOF ft. Biig Piig
monjola

MONJOLA

Monjola werd geboren in Nigeria, maar groeide op in Dublin. De r&b-artiest is een van de meest veelbelovende nieuwe talenten in de Ierse muziekscene. Zijn liedjes, die gaan over thema’s als zelfonderzoek en emotionele kwetsbaarheid, zijn doordrenkt van zijn identiteit en persoonlijke ervaring.Muziek is voor Monjola een middel voor expressie en genezing. Maar hij focust zich niet enkel op eigen succes. Zijn doel is om zwarte Ierse artiesten in de schijnwerpers te zetten en hen in staat te stellen internationaal te bloeien, en dat zowel op vlak van muziek als andere kunsten.

Monjola - AM I TOO MUCH

Similar events

vrijdag
08
mrt 2024
paype

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
woensdag
13
mrt 2024
Lord Apex

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
dinsdag
28
november 2023
Day of Show 21.5
Ticket 18.5
Bota'Carte 15.5
ARTIST PRESALE 18.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Monjola
21:00 Kojaque