KEN MODE - FANGE

metal
donderdag
12
oktober 2023
  • Rotonde
19:30
TICKET 21.5
PREVENTE 18.5
BOTACARTE 15.5
Koop tickets

Luid, luider luidst bij deze meesters van metal en hardcore

Wanneer

do. 12 okt, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Ken Mode
"one of the most confrontational and entertaining sets"
Pitchfork

Het was de legendarische Black Flag frontman Henry Rollins die het voor het eerst had over Kill Everyone Now mode, wanneer hij beschreef hoe de band zichzelf ophypete voor ze het podium opgingen. Broers Jesse en Shane Matthewson namen dit advies ter harte, en pasten het toe zowel tijdens hun opleiding aan de Royal Conservatory of Music als tijdens hun live shows vol manische noise rock met elementen van metal en hardcore.

KEN mode verscheen voor het eerst ten tonele in de vroege nillies, toen chaotische hardcore zijn hoogdagen vierde, maar het was vooral in het volgende decennium dat de band scoorde met vijf ongelooflijke albums. Op nieuwste plaat ‘NULL’ omvat het trio, dat voor de gelegenheid een kwartet werd, de wanhoop van de staat van de wereld van de voorbije jaren. Daarbij haalt het de mosterd bij bands als Swans, Einsturzende Neubauten of zelfs Nine Inch Nails.

KEN MODE: "A Love Letter" from NULL
KEN MODE live at Saint Vitus Bar
Fange

FANGE

Ontstaan in 2013 in Rennes, is FANGE een band die weigert van op veilig te spelen. In een zoektocht om hun eigen verlangens te bevredigen, ontstaat een wervelwind. Die wind heeft er al voor gezorgd dat de line-up van de band pas stabiel werd toen zanger Matthias Jungbluth en bassis Antoine Perron zich bij de band voegden, maar heeft ook als gevolg dat hun muziek in constante evolutie is.

Met een gedeelde passie voor sterke aesthetics, gewaagde keuzes en oncomfortabele geluiden, heeft FANGE ondertussen een ijzersterk palmares, en nieuwste album ‘Privation’ is alweer een klassieker in the making. Met snediger schrijfwerk, en nog sterkere emoties is dit een plaat die binnenkomt, en die je absoluut live wil meemaken.

FANGE - À La Racine / Sang-Vinaigre

Similar events

woensdag
18
okt 2023
kal_marks_h-r.jpeg

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
maandag
23
okt 2023

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
donderdag
12
oktober 2023
TICKET 21.5
PREVENTE 18.5
BOTACARTE 15.5
Koop tickets