KEIJI HAINO - ZEMLYA

experimental
woensdag
24
april 2024
  • Museum
19:30
BOTACARTE 20.5
TICKET 23.5
DAY OF SHOW 26.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Zemlya
21:00 Keiji Haino

Japanse legende van de rock, noise, improvisatie en dronemuziek

Wanneer

wo. 24 apr, 2024

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
haino keiji
Banner Nuits 24

KEIJI HAINO

Keiji Haino is een ware legende van de Japanse underground. Hij richtte zich eerst op theater, geïnspireerd door Antonin Artaud, voordat hij zich wijdde aan muziek, aangespoord door zijn ontmoeting met The Doors. Sindsdien is hij een breed scala aan muzikale expressies blijven verkennen en absorberen.

In de seventies sloot hij zich aan bij Lost Aaraaff, voordat hij in 1978 zelf de rockgroep Fushitsusha oprichtte. Hij was in die bands niet alleen zanger, maar leerde zichzelf ook diverse instrumenten spelen, zowel moderne als traditionele. Na een pauze in de eighties, werd hij opnieuw een emblematisch figuur binnen de experimentele scene, met meer dan 200 opnames en bijna 2.000 live shows op zijn teller.

Experimental: Keiji Haino & Charles Hayward Boiler Room London Live Set
Keiji Haino experiments with the Sunn O))) Life Pedal V3
Zemlya

ZEMLYA

Zemlya’s ‘earth, land’ bestaat uit lagen van sferische drones, vervorming en beukende bekkens, waaruit hun eigen meditatieve, metaalachtige geluidswereld ontstaat. Geïnspireerd door de geluiden en ritmes van hun innerlijke lichaam en hun omgeving, is hun live performance een energieke dialoog tussen drums, bas, gitaar, stem, orgel en veldopnames.

Een universum van elementen dat helderheid en vervorming mengt, intimiteit vindt in feedback en zowel rauwe ruis als opbeurende stilte verkent, terwijl ze de diepere velden van verbeelde landschappen in zich opnemen. Hun aankomende titelloze EP wordt op 16 maart uitgebracht en bevat drie tracks met compositorische verkenningen op het snijvlak van ambient en banddynamiek.

Zemlya - Earth
woensdag
24
april 2024
BOTACARTE 20.5
TICKET 23.5
DAY OF SHOW 26.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Museum)
20:00 Zemlya
21:00 Keiji Haino