JULIEN GRANEL - MARGUERITE THIAM - DANYL

pop
vrijdag
03
mei 2024
  • Chapiteau
18:30
BOTACARTE 25
TICKET 28
DAY OF SHOW 31
Koop tickets

De groovy terugkeer van de regenboogridder

Wanneer

vr. 3 mei, 2024

Waar

  • Chapiteau

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
Julien Granel
Banner Nuits 24
"L'incarnation du cool, du fun, du disco et de la couleur"
France Inter

JULIEN GRANEL

Twee jaar na zijn debuut EP ‘Bagarre Bagarre’ heeft Julien Granel de perfecte soundtrack voor de zomer geschreven met debuutalbum ‘Cooleur’. Het is een plaat die in geen tijd de verstrooide herinneringen aan jeugdige euforie, kermis en bubblegum naar boven brengt.Met zijn orkestrale melodieën, funky popaccenten en explosieve samenwerkingen is ‘Cooleur’ een ode aan chromatische vreugde, die zeker de hoofden van coole kinderen zal doen schudden.

Ondertussen mocht Granel ook al de soundtrack ontwerpen voor de lente-zomercampagne 2022 van Christian Louboutin. Voor zijn eerste volledige album verliet Julien de thuisstudio om de legendarische Motorbass studio over te nemen, waar hij met hulp van zijn trouwe producer Julien Galner een album heeft gemaakt dat veel organischer en akoestischer is dan eerdere projecten. Met dit bewust coole album, vol onweerstaanbare grooves, verzengende jams en feel-good nuggets, rolt Julien Granel de rode loper uit voor een coole supa dupa zomer.

JULIEN GRANEL - FEEL GOOD
Marguerite Thiam

MARGUERITE THIAM

Marguerite Thiam ken je misschien al als actrice in films en op Netflix, of uit de video ‘Living in the Heart of Love’ van de Rolling Stones, waarin ze samen met haar partner Nailia Harzoune te zien is. Ze heeft zich ook al gewaagd aan het regisseren van een korte film, ‘The Primates’, en een videoclip voor Gaël Faye.

Vandaag begint Marguerite aan haar muzikale project, waarin ze zich volledig kan uitdrukken zonder een rolletje te moeten spelen. De 23-jarige Franse artieste bewondert het werk van Alex Beaupain, Benjamin Biolay en de Franse rap en electro-pop in bredere zin, en schrijft zeer autiobiografische teksten die ze met een welsprekende flow brengt. Voor de productie werkt ze samen met haar broer en Twinsmatic. Die laatste is ook de regisseur van haar debuut EP ‘Comme Les Grands’, die op 8 december verscheen.

Marguerite Thiam - QUAND LA NUIT TOMBE
Danyl

DANYL

De Frans-Algerijnse artiest Danyl is trots en vastberaden in de verschillende rollen die hij opneemt, of het nu die van zanger, muzikant, producer of allround harde werker is. Inspiratie haalt hij bij zijn Algerijnse roots en de klanken van de raï.

Doordrenkt van zijn dubbele cultuur en de moderniteit van zijn tijd, brengt hij tracks uit onder de naam ‘Khedma’, wat ‘werk’ betekent in het Arabisch. Maak je klaar voor een tegelijk hedendaags en tijdloos muzikaal universum.

Danyl - Pigalle (live session)
vrijdag
03
mei 2024
BOTACARTE 25
TICKET 28
DAY OF SHOW 31
Koop tickets

Partners