JONATHAN BREE - ROBBING MILLIONS - JOHN MOODS I Geannuleerd

pop
maandag
04
mei 2020
  • Rotonde
19:30

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Indie-pop op z'n meest lynchiaans

Wanneer

ma. 4 mei, 2020

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
k
De zelfverklaarde “Master of mysery performances” treedt steevast anoniem op, gedekt in een masker van Slender Man.

Met een dijk van een stem (die met momenten doet denken aan Matt Berninger van The National) en een brede instrumentale bezetting, waarbij je soms flarden van Balthazar hoort (ben jij dat, Patricia Vanneste?), is de Nieuw-Zeelandse Jonathan Bree rijkelijk geïnspireerd. De zelfverklaarde “Master of mysery performances” treedt steevast anoniem op, gedekt in een masker van Slender Man. Zijn laatste album “Sleepwalking” is een liefdesverhaal, verhuld in een donkere popsound uit de seventies. Het heeft filmische kwaliteiten, maar lijkt soms een dramatische horror voor bloedende harten.

Jonathan Bree - You're So Cool
Jonathan Bree - Kiss My Lips (feat. Princess Chelsea)
Robbing Millions - Botanique

ROBBING MILLIONS

Robbing Millions is (almost) BACK! Nadat de Brusselse band eind 2016 hun alom geprezen titelloze debuut uitbracht, en en passant een hele rits prestigieuze podia plat speelde (Pitchfork Paris, Pukkelpop, Dour Festival, Eurosonic, Paleo Festival, ... ), werd het plots stil rond de avantpop band van Lucien Fraipont.Alle groepsleden gingen hun eigen weg en Fraipont trok in zijn eentje naar L.A., waar hij een gelijkgestemde ziel vond in cultfiguur Shags Chamberlain, bekend van zijn productie- en mixwerk voor Ariel Pink, Drugdealer en Mac Demarco. Het duo werkte gedurende een periode van anderhalf jaar aan het album, tijdens verschillende sessies in zowel Brussel als L.A. Tussen de Robbing Millions-bedrijven door werd Fraipont ingelijfd als side-kick bij de legendarische Brusselse avant-garde band Aksak Maboul en producete hij de eerste ep van new kid on the block Judith Kiddo, die hij ook live begeleidt.Het resultaat van de samenwerking met Chamberlain is een trip van 18 nummers, met invloeden van Braziliaanse MPB, Wally Badarou, Italiaanse progressive rock, video game muziek en Ariel Pink & R. Stevie Moore's weirdo-pop. Release in 2020 !

Robbing Millions - Tenshinhan
JOHN MOODS

John Moods

John Moods is de frontman van de Duitse cultband Fenster. Zijn solomuziek bevindt zich in hetzelfde universum als die Sean Nicholas Savage, Better Person, Jaakko Eino Kalevi en andere melige popfreaks. Zijn doel is om helende popmuziek te maken en als bijvoorbeeld ‘Leap of love’ je niet meteen wholesome doet voelen, dan moet je dringend toch eens naar de chakradokter.

 

John Moods - I Wanted You
maandag
04
mei 2020

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.