JEANNE ADDED - ZAHO DE SAGAZAN - OETE

chanson, pop
zondag
30
april 2023
  • Chapiteau
18:30
DAY OF SHOW 33.5
TICKET 30.5
BOTACARTE 27.5
Uitverkocht

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
19:00 Oete
20:00 Zaho de Sagazan
21:10 Jeanne Added

Franse art-pop klinkt tegelijk nostalgisch en tijdloos

Wanneer

zo. 30 apr, 2023

Waar

  • Chapiteau

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
Jeanne Added
Nouvelle banner nuits 23
"Quelle que soit l’humeur, sa musique hybride nous enveloppe et nous hypnotise tout à la fois"
Telerama

De Franse Jeanne Added laat zich niet zomaar in een hokje onderverdelen. Haar voornamelijk Engelstalige nummers dragen invloeden met zich mee van de Franse pop, maar evenzeer hoor je ‘90s r&b of zelfs indie elektronica naar voor komen. Die veelzijdigheid, die ook nog eens versterkt wordt door een achtergrond in klassieke muziek en jazz, wordt in handen van Jeanne een echte troef, die haar breekbare, eerlijke nummers soms eens kracht bijzetten, dan weer omarmen. Met ‘By your side’ verscheen in 2022 het derde solo album van de Franse, en de plaat laat een artieste horen die stevig in haar schoenen staat, haar emoties omarmt en er haar kracht uit weet te putten. Dit is art-pop van een hoog niveau, dat opnieuw en opnieuw beluisterd moet worden voor je al haar rijkheid volledig kan vatten.

Jeanne Added - Au Revoir
Jeanne Added - Ground Control - @arteconcert
zaho de sagazan

ZAHO DE SAGAZAN

22 jaar is ze nog maar, en behalve drie nummers en een slim beheerde Instagram-account is er nog niet veel te vinden van Zaho de Sagazan. Maar meer hoeft het niet te zijn: bij het horen van haar stem weet je direct dat het hier om een speciaal talent gaat. Dé Franse revelatie van 2021, Hervé, had alleszins genoeg bewijs om haar meteen uit te nodigen om in zijn voorprogramma te spelen. Het podium is dan ook de natuurlijke habitat van de Franse zangeres. Ze begeleidt zichzelf met spaarzame piano en ditto elektronica, en creëert zo een sfeertje dat aan de botten blijft plakken. Na het horen van een van haar nummers blijft het in je hoofd rondspoken, als een voormalig geliefde die je maar niet kan vergeten. Alleen zal je haar muziek niet willen wegduwen, maar omarmen. Zaho de Sagazan bezweert je hart, en heelt alle wondes die het leven daar al heeft achtergelaten.

Zaho de Sagazan - Les dormantes
oete

OETE

Thibaut Blond zegt zelf dat hij zijn emoties makkelijker in beweging kan vertalen dan in woorden. Het verklaart waarom de Franse zanger, beter bekend als Oete, zo natuurlijk overkomt op het podium. Als een moderne David Bowie weet hij zijn publiek voor zich te winnen. Maar Oete is meer dan présence, zijn woorden dragen weldegelijk gevoel met zich mee. Meerdere gevoelens zelfs, en de ingewikkelde relatie die ze hebben met elkaar. Dat alles wordt gepresenteerd in popsongs die de grenzen van genres niet gewoon overschrijden, maar mijlenver achter laten. Inspiratie vindt Oete zowel in de radiohits van zijn jeugd als in de beste kwaliteiten van moderne indie pop. Dat zorgt ervoor dat zijn debuutplaat ‘Armes & paillettes’ een moderne popparel geworden is, die zowel uitnodigt om te dansen als om mee te zingen. Oete is een ster, en zijn licht wordt met iedere nieuwe release enkel maar feller.

Oete - Défense

Similar events

maandag
08
mei 2023
November Ultra
singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Église Notre-Dame de Laeken
woensdag
13
dec 2023
Silly Boy Blue

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zondag
30
april 2023
DAY OF SHOW 33.5
TICKET 30.5
BOTACARTE 27.5
Uitverkocht

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
19:00 Oete
20:00 Zaho de Sagazan
21:10 Jeanne Added

Partners