J.E. SUNDE - JAWHAR

singer-songwriter
dinsdag
24
oktober 2023
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 19
TICKET 16
BOTACARTE 13
Koop tickets

Extra info

19:30 Doors open (Rotonde)
20:00 Jawhar
21:00 J.E. Sunde

Intieme country folk vol zachtheid en eerlijkheid

Wanneer

di. 24 okt, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Nada Booking & Botanique
J.E. Sunde
"J.E. Sunde est de retour avec un nouvel album remarquablement interprété"

J.E. Sunde, of Jonathan Edward Sunde voor de vrienden, is een songwriter uit Minneapolis. In juni verschijnt zijn vierde album ‘Alice, Gloria and Jon’, een plaat die onderzoekt hoe vreemd en fascinerend het is om volwassen te zijn. Die zoektocht wordt begeleid door arrangementen die vooral rond de groove draaien, met synths en akoestische instrumenten als ideale gids.

‘Alice, Gloria and Jon’ werd opgenomen in Bungaleau, Wisconsin, samen met producer en vriend Shane Leonard. Inspiratie werd gehaald uit kroutrok en 80s synth pop, maar ook bij JJ Cale. Na een aantal kleinere collabs in 2021, waarin Sunde een rijke variëteit aan muziek tentoonstelde, wordt dit album de eerste full length sinds ‘9 Songs About Love’ uit 2020.

Stop Caring - J.E Sunde
Sunset Strip - J.E. Sunde (funk cover ft. J.E. Sunde + Theo Katzman)
Jawhar

JAWHAR

Jawhar heeft op korte tijd een unieke identiteit gecreëerd, die het midden houdt tussen Arab chaâbi en Nick Drake’s dromerige folk lullabies. Debuut ‘When Rainbows Call, My Rainbows Fly’ werd onthaald met lovende kritieken, en concerten als voorprogramma voor Susheela Raman, Boubacar Traore en Keziah Jones slaan meteen aan bij het publiek. Zeker in België, een land dat al snel een tweede thuis wordt voor de muzikant.

Vorig jaar verscheen ‘Tasweerah’, het vierde album van Jawhar. Het is een serie freeze-frames van persoonlijke portretten, een poging van een artiest om zichzelf heel erg zichtbaar te maken. Het is tegelijk een zoektocht: wat is zijn plaats in deze maatschappij? Dat maakt van ‘Tasweerah’ een rauw album, Arabic Dream Pop die niet bang is om zich bloot te geven.

Jawhar - Dima Maak
dinsdag
24
oktober 2023
DAY OF SHOW 19
TICKET 16
BOTACARTE 13
Koop tickets

Extra info

19:30 Doors open (Rotonde)
20:00 Jawhar
21:00 J.E. Sunde

Partners