JACQUES - IRÈNE DRÉSEL - DOROTHY GALE

electronic, pop
donderdag
02
mei 2024
  • Chapiteau
18:30
DAY OF SHOW 30.5
TICKET 27.5
BOTACARTE 24.5
Koop tickets

Origineel genie mixt zijn aanstekelijke ritmes met audio uit allerlei media

Wanneer

do. 2 mei, 2024

Waar

  • Chapiteau

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
Banner Nuits 24
"Le chanteur strasbourgeois confirme, avec son premier album, que bien plus qu’un look capillaire insensé, il est un compositeur de chansons imparables."
Les Inrocks

Door zijn verbazingwekkende levensstijl en ongefilterde vrijmoedigheid heeft Jacques zich gevestigd als een unieke artiest die aanzet tot reflectie, verbijstering, walging en/of adoratie. Hoewel velen zich zijn ongewone kapsel herinneren, is het zijn vermogen om zichzelf opnieuw en opnieuw te heruitvinden dat hem zo herkenbaar maakt. Met een nominatie bij de Victoires de la Musique op zak is Jacques klaar om zichzelf nieuwe uitdagingen te stellen.Voor zijn nieuwe liveshow ging hij op zoek naar een manier om beeld en geluid nog meer op elkaar te laten inwerken. Daarvoor ging hij op zoek in andere media zoals films, documentaires en YouTube-video’s, waar hij stukjes uit verknipt, loopt en op muziek zet. Naast zijn vertrouwde instrumenten hoor je nu ook opstijgende raketten, blaffende honden en huilende baby’s in zijn unieke mix. Zijn concert in Botanique wordt dan ook een grensverleggende ervaring.

Jacques - Absolve
Jacques - Release Party - @arteconcert
Irene Dresel

IRÈNE DRESEL

Irène Billard, beter bekend als Irène Drésel, is een Franse muzikante, singer-songwriter en producer van elektronische en technomuziek. Ze is ook de enige vrouw die een César heeft gewonnen voor Beste Originele Score voor de film ‘À plein temps’. Het was nog maar haar eerste filmcompositie, maar de overwinning is nog maar een bewijs van het talent dat de Française bezit.

Live wordt ze begeleid door percussionist Sizo del Givry, en haar sets zijn altijd een visueel spektakel dankzij prachtige animaties die worden geprojecteerd. Met ‘Rose Fluo’ verschijnt volgend jaar haar derde album al, en die plaat komt ze met plezier voorstellen tijdens Les Nuits.

Irène Drésel - Vestale
Irène Drésel @ ARTE Mix Ø Trabendo (2020) – ARTE Concert
Dorothy Gale

DOROTHY GALE

Haar hart klopt tegen een achtergrond van metaalachtige ruis, en Dorothy zoekt haar weg tussen dromerige avonturen en een terugkeer naar de realiteit.Verhalen gezongen met een soepele popstem, met een schrijnende punkschreeuw, energiek gemaakt door de elektronische producties van Alwais & Jordan Le Galèze.

Dorothy Gale - L’Orpheline (Concours Circuit 2023)

Similar events

dinsdag
28
mei 2024
faux real
pop, rock

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
donderdag
02
mei 2024
DAY OF SHOW 30.5
TICKET 27.5
BOTACARTE 24.5
Koop tickets

Partners