IGLOOGHOST - OURI - BABII

electronic, experimental, r&b
zondag
01
mei 2022
  • Grand Salon
19:30
TICKET 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 BABii
21:00 Ouri
22:00 IGLOOGHOST

Digitale muziek die klinkt als de toekomst

Wanneer

zo. 1 mei, 2022

Waar

  • Grand Salon

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
close.png
nuits 2022
"UK-born artist has created some of the most interesting, innovative, and unusual electronic sounds."
Bandcamp

Door sommigen wordt Seamus Malliagh aka Iglooghost omschreven als de meest gedurfde electro-muzikant en producer van de laatste jaren. Hij maakt atypische muziek die 2-step, grime, glich pop, nu jazz en experiment mixt. Kortom, een artiest die zich losmaakt van genres en er niet voor terugdeinst om instrumenten zoals fluit, viool en diverse keyboards in zijn muziek te verwerken. Na een eerste album getekend op het door Flying Lotus opgerichte Brainfeeder-label, keert Iglooghost terug met ‘Lei Line Eon’. Een nieuw album, opgebouwd uit ultrapop en electro die steunen oop subtiele beats die even psychedelisch als ritmisch klinken.

Iglooghost - Lei Music「Documentary」 ☗ ∰ ፨ ☼ ⑇
OURI

OURI

Ourielle Auvé, beter bekend als Ouri, is een in Montreal gevestigde electroproducer, DJ en multi-instrumentalist. Ze groeide op in Frankrijk in een Frans en Afro-Caribisch gezin en kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek, of het nu piano, harp of cello was; invloeden die zich verklanken in haar eclectische melodieën en beats. Na haar deelname aan de Montreal MISM x Boiler Room show, gepresenteerd door Ghostly International en Make it Rain Records (Canada), in combinatie met de release van haar ‘We Share Our Blood’ EP, het maken van officiële remixes voor Tokimonsta en het openen voor Jacques Greene, Yves Tumor & Kllo, nodigt Ouri u uit op Nuits 2022. Dit is de kans om ‘Frame of a Fauna’ te ontdekken, haar eerste album! Een rijke plaat waarop het geluid van de cello samengaat met de synthesizers en haar lichte stem, waardoor een geheel ontstaat dat zowel weelderig als etherisch is.

"Une productrice et DJ montréalaise qui n’a jamais eu peur d’explorer avec précision les facettes abstraites d’une musique électronique en constante mutation."
Vice
Ouri - Grip
BABii

BABII

BABii produceert alles zelf, van de teksten tot de melodieën, en als ze op het podium staat, geeft ze alles om haar publiek te betoveren. Na de release van haar uitstekende debuutalbum ‘HiiDE’, werkte ze samen met Kai Whiston en Iglooghost om GLOO te vormen en ‘XYZ’ te presenteren, "het meest vervreemdende en briljante album van het jaar" volgens het tijdschrift Loud & Quiet. In 2021 bevestigt BABii opnieuw de reikwijdte van haar talenten met ‘MiiRROR’, een nieuw avontuurlijk en gedurfd futuristisch popopus. Tot ziens in de Grand Salon waar ze het podium deelt met Iglooghost en Ouri.

“What’s perhaps most striking is the sense of honesty and vulnerability at its heart.”
Mixmag
BABII - ZERO

Similar events

zaterdag
14
mei 2022
tarta_relena

Deuren

22:00

Waar

  • Rotonde
zondag
01
mei 2022
TICKET 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 BABii
21:00 Ouri
22:00 IGLOOGHOST