HURRAY FOR THE RIFF RAFF - NNAMDÏ

rock, singer-songwriter
maandag
20
mei 2024
  • Rotonde
19:30
Day of Show 19.5
Ticket 16.5
Bota'Carte 13.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Nnamdï
21:00 Hurray for the Riff Raff

Goed nieuws: sinds kort kan je opnieuw eten in de Botanique. Op concertavonden schotelen we een divers aanbod voor tussen 18h30 en 21h.

Een intieme mix van blues en folk die inspiratie plukt uit de diverse achtergronden van de artiest(e)

Wanneer

ma. 20 mei, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"a critically admired singer-songwriter"
The New York Times

Geïnspireerd door country, folk, blues en Cajun muziek heeft Alynda Segarra geen moeite om onderwerpen aan te pakken die hen na aan het hart liggen. Zo bracht Hurry for the Riff Raff in 2017 ‘The Navigator’ uit, een album dat het verhaal vertelt van hun immigratie van Puerto Rico naar de Verenigde Staten, en het bijhorend systemisch racisme. Vijf jaar later was er veel veranderd in de wereld, en vatte Segarra hun poging tot overleven samen in ‘Life on Earth’, een ‘natuurpunk’-manifest en handleiding over hoe te gedijen en niet enkel te overleven.

Voor ‘The Past is Still Alive’, het in 2024 te verschijnen nieuwe album van de band, richtte Segarra hun blik opnieuw naar binnen. Het verlies van hun vader, hun leven als outsider, … het mag allemaal aan bod komen. Het zijn intieme songs, met een rauwheid die je even kan doen schrikken, maar die niet onherkenbaar is als je zelf kwetsbaar bent geweest. Het zijn nummers die hun wortels hebben in familie en gemeenschap, en die je eigen wonden misschien niet zullen helen, maar je wel de hand zullen reiken om het samen te proberen.

Hurray for the Riff Raff - Alibi
Hurray For The Riff Raff "PIERCED ARROWS"
Nnamdi

NNAMDÏ

Nnamdï is iemand voor wie het onmogelijk is om voor altijd op een plek te blijven. De in Chicago geboren multi-instrumentalist en songwriter zette in 2020 de toon met zijn veelgeprezen album ‘Brat’, een ware fusie van genres. Zijn drukke agenda, als mede-eigenaar van Sooper Records en als artiest, omvat ook recente tournees met Wilco, Sleater-Kinney, Black Midi en Jeff Rosenstock. Zijn laatste album ‘Please Have A Seat’, uitgebracht in 2022 en uitgebreid met een Deluxe Edition een jaar later, is daarentegen de vrucht van een welverdiende pauze.

Een periode van bezinning die hem in staat stelde zijn hectische tempo even t e staken en de balans op te maken van zijn leven en relaties. Het was door deze introspectieve pauze, in stilte en nuance, dat Nnamdï zijn inspiratie heeft gevonden. Bij het opnemen van dit project verlegde de bekende artiest uit de DIY-scene van Chicago de grenzen van zijn songwriting en schreef hij metamorfische hooks, geinspireerd door zijn vele ervaringen. Elk van de veertien nummers op het album , dat Nnamdï volledig zelf schreef, produceerde en uitvoerde, nodigt je uit om naar onverwachte en desoriënterende plaatsen te reizen. Met ‘Please Have a Seat’ komt Nnamdï opnieuw met het meest ambitieuze, toegankelijke en genuanceerde werk uit zijn carrière.

Lors de l’enregistrement de ce projet, l’artiste bien connu de la scène DIY de Chicago s’est attelé à repousser les limites de son écriture, assignant des crochets métamorphes inspirés de ses multiples expériences. Chacune des quatorze chansons de l’album, que Nnamdï a écrites, produites et interprétées entièrement lui-même, invite au voyage vers des endroits inattendus et désorientants. Avec « Please Have A Seat », Nnamdï réapparaît avec l’œuvre la plus ambitieuse, accessible et nuancée de sa carrière.

NNAMDÏ - Javelin

Similar events

zaterdag
08
jun 2024
Katy Kirby
folk, singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
zaterdag
09
nov 2024
Dana Gavanski
singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
maandag
20
mei 2024
Day of Show 19.5
Ticket 16.5
Bota'Carte 13.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Nnamdï
21:00 Hurray for the Riff Raff

Goed nieuws: sinds kort kan je opnieuw eten in de Botanique. Op concertavonden schotelen we een divers aanbod voor tussen 18h30 en 21h.