THE HOMESICK - HUGS OF THE SKY

pop, rock
zaterdag
09
december 2023
  • Witloof Bar
19:30
TICKET 10
BOTACARTE 7
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 Hugs of the Sky
21:00 The Homesick

Post-punk van eerste Nederlanders die tekenden bij Sub Pop

Wanneer

za. 9 dec, 2023

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"The Homesick are well and truly earnest post-punk voyagers."
The Line Of Best Fit

De post-punk revival is alive and kicking, maar wat The Homesick met het genre doet is amper gehoord. De Nederlanders combineren het donkere van het genre met elementen van pop die zich in je hersens nestelen en niet meer vertrekken. Ze timmeren al sinds 2013 aan hun weg binnen het muzieklandschap, en dat zag hen onder andere de eerste Nederlandse band worden die bij Sub Pop tekende.

Hun muziek staat ook niet stil. Waar op debuutalbum ‘Youth Hunt’ de in reverb gedrenkte vocalen, verstoorde gitaren en dominante synths nog heersten, liet opvolger ‘The Big Exercise’ ruimte voor wat romantiek door de toevoeging van piano, akoestische gitaar, percussie en klarinet. Binnenkort verschijnt de self-titled derde plaat van de band, en daarvoor werden gitaar en bas zelfs volledig gedropt om nieuwe muzikale horizonten te verkennen. Post-punk dansbaar maken? The Homesick gaat ervoor!

The Homesick - Male Bonding
The Homesick - Full Performance (Live on KEXP)

HUGS OF THE SKY

Hugs of the Sky laat er geen gras over groeien. Sinds 2018 releasete de band al 4 albums en toerde het al 5 keer door Europa. Een van die tours was als voorprogramma van The Sisters of Mercy, waarvoor ze werden uitgenodigd door de Lord of Darkness himself, Andrew Eldritch.Hun psychedelische rock roept misschien wel wat nostalgie op naar de grote bands van weleer, maar toch staat de band ook stevig in het heden. Nieuwe single ‘Butter Free’ is een waar anthem om je post-apocalyptische feestjes leven in te blazen, met referenties naar nineties nostalgie en veganisme. Het nummer kreeg ook een videoclip die door AI werd gecreëerd.

Hugs of the Sky - Butter Free

Similar events

zondag
28
apr 2024

Deuren

18:30

Waar

  • Chapiteau
zaterdag
09
december 2023
TICKET 10
BOTACARTE 7
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof Bar)
20:00 Hugs of the Sky
21:00 The Homesick