HOLY WAVE - ALPHA WHALE

rock
zaterdag
02
december 2023
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Alpha Whale
21:00 Holy Wave

Charming psychedelic rock from Texas

Wanneer

za. 2 dec, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"The Austin-based quintet go in on their dreamy, fuzzy, far-out sound with all the irony-less dedication of a black metal band."
Kerrang!

Holy Wave is een van de meesters van de psych rock uit Austin, Texas. De multi-instrumentalisten breien op onnavolgbare wijze surf rock en dream pop aan elkaar, om tot een geheel te komen dat weg deint van van het puur escapisme, en eerder focust op introspectieve zelfdeterminatie, en hoop versus wanhoop.

In augustus verschijnt hun nieuwe album ‘Five of cups’, een plaat die het old school aanpakt en eerder een sterk geheel vormt. Met hun atypische chord progressions en vocals is de toon meteen gezet vanaf het eerste nummer, maar de plaat neemt zijn tijd om te ontvouwen tot iets wat alleen Holy Wave had kunnen maken. Ze stonden eerder al op het podium met Slowdive, Spiritualized en Brian Jonestown Massacre, maar nu kan je hen ontdekken in de Botanique.

Holy Wave - Nothing in the Dark
Holy Wave - Adult Fear (LEVITATION Session)
Alpha Whale

ALPHA WHALE

Alpha Whale maakt zich klaar voor hun langverwachte terugkeer na een hiatus van vier jaar. Na een periode van rust en creatieve vernieuwing zijn ze vastbesloten om hun publiek te verrassen met nieuwe nummers. De band werkt verder op hun unieke mix van aanstekelijke melodieën en laid back grooves. Alpha Whale gebruikt instrumentatie uit de jaren '60 om terug te grijpen naar de vage hooks die in die tijd uit de garages in de voorsteden kwamen, dat culmineert in een ideale soundtrack voor een zomerse, zorgeloze zwerftocht.

Alpha Whale - Dine With Satan
zaterdag
02
december 2023
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Alpha Whale
21:00 Holy Wave