HELENA DELAND - AREND DELABIE

folk, singer-songwriter
maandag
19
februari 2024
  • Rotonde
19:30
TICKET 10
BOTACARTE 7
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Clara Mann
21:00 Helena Deland

Introspectieve, warme muziek die vertaalt wat we met woorden niet kunnen zeggen

Wanneer

ma. 19 feb, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"Une artiste entière, ancrée et en constante évolution."
RTBF

Helena Deland is een muzikante uit Montreal die vooral interesse heeft in hoe muziek kan vertalen wat we in taal niet kwijt kunnen. Inspiratie hiervoor haalt ze vooral uit lezen en wandelen. In 2020 releasete ze haar eerste album ‘Someone new’, gevolgd door ‘Hildegard’, een collaboratieve plaat met haar stadsgenoot Ouri. Ondertussen kregen we ook al een aantal singles te horen van haar tweede album ‘Goodbye Summerland’, dat op 13 oktober zal verschijnen. ‘Bright Green Vibrant Gray’ beheerst een soort warmte, als een haardvuur dat knispert terwijl de eerste sneeuw buiten valt.

In november begint Helena aan haar eerste internationale tournee als headliner, na eerder al het voorprogramma te voorzien voor artiesten als Weyes Blood, Andy Shauf, Connan Mockasin, Soccer Mommy en zelfs Iggy Pop.

Helena Deland - Bright Green Vibrant Gray
Helena Deland - There Are a Thousand & Two Queries | A Take Away Show
Arend Delabie

AREND DELABIE

Arend Delabie is een jonge (20) bedroom producer/songwriter uit Kortrijk, die nu voor het eerst uit die bedroom komt met zijn intrigerende songs. Arend weet hoe hij met een frisse melodie, een clevere hook of een goed getimede break een beklijvende song kan schrijven: ‘talent’ heet dat in het jargon. Samen met zijn label (Mayway Records) verzamelt hij een team en de nodige knowhow om dat talent zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ondertussen doet hij de nodige ‘kilometers’ op onze Vlaamse concertpodia: zo mocht Arend al openen voor The Haunted Youth (CC Harelbeke, try-out Dour), Marble Sounds en Kids With Buns (beide Cactus Muziekclub) en Mooneye (Charlatan), en deed dat telkens met brio!

Ondertussen heeft hij ook een band rond zich gevormd met mooi volk als Femke Decoene (drums, ex-Wolker), Sander Huys (bas, ex-EMY) en Brian Bogaert (gitaar, ook ex-EMY) en Babette Rogiers op synth.

Nog een fijn wist-je-datje: Arend woont in dezelfde straat waar Maarten Devoldere van Balthazar en Warhaus opgroeide. Als dàt geen goed voorteken is!

stain (bedroom demo)

Similar events

maandag
08
apr 2024
rikaeven
singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zaterdag
25
mei 2024
Julie Byrne
singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
maandag
19
februari 2024
TICKET 10
BOTACARTE 7
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Clara Mann
21:00 Helena Deland

Partners