THE HAUNTED YOUTH - ADA ODA - SOROR

rock
woensdag
03
mei 2023
  • Chapiteau
18:30
DAY OF SHOW 26.5
TICKET 23.5
BOTACARTE 20.5
PRESALE NEWSLETTER BOTA 23.5
Uitverkocht

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
19:00 SOROR
20:00 Ada Oda
21:00 The Haunted Youth

Shoegaze en dreampop van wereldklasse uit eigen land

Wanneer

wo. 3 mei, 2023

Waar

  • Chapiteau

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
Nouvelle banner nuits 23
The Haunted Youth is the band of Hasselt-based Joachim Liebens, playing mesmerizing psych pop reminiscent of MGMT, DIIV, Slowdive or The Cure."
NME

Met de release van debuutalbum ‘Dawn Of The Freak’ zette The Haunted Youth de kers op de taart van een jaar dat lang in de belpop-geschiedenis zal nazinderen. Het is een bevestiging van de belofte die de band rond Joachim Liebens al uitstraalde bij het winnen van De Nieuwe Lichting een paar jaar geleden. Liebens en zijn companen namen gelukkig rustig de tijd om, single per single, optreden per optreden, zieltjes te winnen. En hoe! Ondertussen is Vlaanderen al volledig om de vinger gewonden, getuige een uitverkochte show in de Ancienne Belgique, maar ook vanuit de VS en de UK stromen de fans binnen. Toonaangevende publicaties als Consequence of Sound en NME raken niet uitgepraat over de indrukwekkende dream pop en shoegaze van de jonge Belgen. Vergelijkingen met grootheden als MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs The Cure zijn simpelweg terecht. Na de AB, Rock Werchter, Best Kept Secret en Pukkelpop is het nu aan Botanique om te zwichten voor The Haunted Youth.

The Haunted Youth - I Feel Like Shit And I Wanna Die
The Haunted Youth - Live at 3voor12 Radio
Ada Oda

ADA ODA

Ada Oda is een nieuwkomer in de Brusselse scène die uptempo rock maakt die de zelfverzekerde postpunk van de jaren tachtig combineert met melodieuze Italiaanse accenten. De band, die in 2020 tijdens de eerste lockdown werd opgericht door César Laloux (The Tellers, BRNS, Italian Boyfriend), kreeg het gezelschap van Victoria Barracato, die opvalt door haar heldere stem en haar Siciliaanse afkomst. Door opzettelijk met eenvoudige songstructuren te werken, brengt César zijn liefdesliedjes met een opvallende lichtheid. Op het podium en in de studio wordt het duo omringd door Marc Pirard op bas (Italian Boyfriend), en Alex De Bueger (Alaska Gold Rush, Gros Coeur) en Aurélien Gainetdinoff (San Malo, Yolande Bashing) op gitaar. Hun eerste LP, 'Un amore debole', verscheen eind 2022 en kon in binnen- en buitenland op veel bijval rekenen.

Ada Oda - Un amore debole
soror

S O R O R

S O R O R is een Brusselse band die ontstaan is nadat Sophie, een bassiste met een passie voor rock, Alice leerde kennen, die geboeid werd door ‘90s trip-hop. De hypnotiserende samenwerking tussen hun bas en zang heeft duidelijk invloeden van Beth Gibbons en Björk, maar zorgt even goed voor vergelijkingen met Warpaint. In maart 2020 kregen we al een eerste EP vol intieme, diepe songs. Er volgden shows met bands als The Mystery Lights, Dead Meadow, Moaning en Esben and the Witch, en ze speelden ook al het voorprogramma van Amenra. In 2023 volgt een nieuw album vol kleurrijke nummers die net dat tikkeltje langer blijven plakken dan je had verwacht.

SOROR - Copy Of You
woensdag
03
mei 2023
DAY OF SHOW 26.5
TICKET 23.5
BOTACARTE 20.5
PRESALE NEWSLETTER BOTA 23.5
Uitverkocht

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
19:00 SOROR
20:00 Ada Oda
21:00 The Haunted Youth

Partners