HANNAH DIAMOND - ELOI - TOHJI - BABYMOROCCO - ZONMAI

electronic, pop
zaterdag
27
apr 2024
vrijdag
10
mei 2024
  • Chapiteau
17:30
Day of Show 26.5
Ticket 23.5
Bota'Carte 20.5
COMBI CONCERT + BOTA BY NIGHT (DAY OF SHOW) 34.5
COMBI CONCERT + BOTA BY NIGHT (TICKET) 31.5
COMBI CONCERT + BOTA BY NIGHT (BOTACARTE) 26.5
Koop tickets

Extra info

17:30 doors open (Chapiteau)
18:00 Zonmai
18:30 Babymorocco
19:00 Tohji
20:20 ELOI
21:30 Hannah Diamond

Een jaar na haar memorabele concert is ze terug om het publiek van Les Nuits in te palmen

Wanneer

27 april 2024 to 10 mei 2024

Waar

  • Chapiteau

Deuren

17:30

Organisatie

Botanique
hannah diamond
Banner Nuits 24

HANNAH DIAMOND

De Londense Hannah Diamond is een zangeres en visuele artieste die deel uitmaakt van het PC Music label, misschien wel het epicentrum van de hyperpop. Met haar tweede album ‘Perfect Picture’ raast ze aan een rotvaart naar de frontlijn van het genre. Het is meer dan verdiend, na het decennium waarin ze de tijd nam om haar universum van pop en elektro te verfijnen, en er een flinke scheut kawaii en avant-garde aan toe te voegen.

Het is in dit universum dat ze de ruimte voor zichzelf heeft gecreëerd om vragen te stellen over wat het betekent om vrouw te zijn. Ze bespeelt die ruimte met geautotunede, kinderlijke stemmen en gephotoshopte beelden. Het enige wat ze nog niet op zak heeft is een grote hit, maar dat lijkt enkel een kwestie van tijd. Ze is nu al een van de meest invloedrijke artiesten van haar generatie.

Hannah Diamond - Perfect Picture
Eloi

ELOI

ELOI verbaasde zowat iedereen twee jaar geleden met haar geweldige cover van ‘jtm de ouf’, en heeft zich sindsdien alleen maar verder gevestigd als artiest om in de gaten te houden. Met twee EP’s, ‘Acedia’ en ‘Pyrale’, bewees ze haar innovatieve productiestijl en gloeiend hete pen, met vlammende gabber kicks en uiterst meezingbare teksten.

Voor haar binnenkort te verschijnen debuutalbum ‘Dernier Orage’ laat ze haar power horen op de gitaar, teruggrijpend naar de heftigheid van tienerdrama’s. Ze verkent haar mistige geheugen, laat euforische en pijnlijke herinneringen opborrelen en gaat heen en weer in de tijd om de littekens van het verleden te helen.

ELOI - Volcan feat. CHORIBABY
Tohji

TOHJI

Tohji is in geen tijd een van de belangrijkste figuren van zijn generatie geworden, dankzij een formidabele muzikale blend van kracht en zachtheid. Hij roept de realiteit van de buitenwijken van Tokyo op, en spreekt een volledige generatie aan die was opgegroeid met de belofte dat de consumptiemaatschappij al hun dromen zou laten uitkomen.

Hij is een revolutionaire rebel, die de basis van trap een schop onder de kont geeft, en zo al op veel succes kon rekenen in eigen land en ver daarbuiten. Zijn meest recente werk ‘T-Mix’ uit 2022 staat vol nostalgie en experimentatie: glitchy geluiden gemixt met nineties eurodance en j-pop, tegen een achtergrond van trap en hyperpop.

Tohji - Aglio e olio
Babymorocco

BABYMOROCCO

De Londense artiest Babymorocco lijkt het allemaal te hebben: een hemelse stem, pakken energie, en ferme armen. Hij mixt experimentele muziek met pop, en grijpt daarbij terug naar invloeden als electro clash, gabber, hyperpop en EDM. Zijn eigen muzikale universum heeft van hem een iconische en mysterieuze figuur gemaakt op sociale media.

Na de release van zijn eerste EP ‘The Sound’ in 2023 mocht hij meteen het voorprogramma spelen voor Jockstrap tijdens zijn UK tour. Dat publiek mocht meteen proeven van hoe Babymorocco er telkens opnieuw in slaagt om hen te doen dansen dankzij een krachtige hoeveelheid BPMs en hoopvolle muziek.

Everyone - Babymorocco
zonmai

ZONMAI

zonmai is een 22-jarige Franse artieste van aan de Baskische kust. In 2020 maakte ze de overstap naar Brussel, onder het mom dat ze daar aan de academie zou studeren. In plaats daarvan maakte ze de gewaagde beslissing om haar muziekcarrière te lanceren. Brussel was hiervoor de perfecte plek, en haar SoundCloud vulde zich gestaag.

Het duurde dan ook niet lang voor het indie label Bleu Music hun interesse liet blijken. Die samenwerking zorgt er nu voor dat zonmai haar creativiteit de volle loop kan laten gaan: ze combineert haar voorliefde voor rap en al zijn varianten met kleuren en texturen die je niet meteen van het genre zou verwachten. Zo brengt ze de vroege nillies terug tot leven, maar klinkt ze allesbehalve gedateerd.

zonmai - BIG CITY

Similar events

zaterdag
27
apr 2024
sfsdfsdf

Deuren

21:00

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Museum
zondag
26
mei 2024
yeule
experimental, pop

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zaterdag
27
apr 2024
vrijdag
10
mei 2024
Day of Show 26.5
Ticket 23.5
Bota'Carte 20.5
COMBI CONCERT + BOTA BY NIGHT (DAY OF SHOW) 34.5
COMBI CONCERT + BOTA BY NIGHT (TICKET) 31.5
COMBI CONCERT + BOTA BY NIGHT (BOTACARTE) 26.5
Koop tickets

Extra info

17:30 doors open (Chapiteau)
18:00 Zonmai
18:30 Babymorocco
19:00 Tohji
20:20 ELOI
21:30 Hannah Diamond