GRAVEYARD - 1000MODS - BLACK RAINBOWS - SOURVEIN - THE K. - WOLVENNEST I Geannuleerd

rock
donderdag
07
mei 2020
  • CHAPITEAU - ORANGERIE - ROTONDE
19:00

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Één avond, drie zalen en het allerbeste uit de heavy rock-scene

Wanneer

do. 7 mei, 2020

Waar

  • CHAPITEAU - ORANGERIE - ROTONDE

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique

Zin in een avond vol ronkende gitaren? Vanavond staat volledig in het teken van rock, stoner, doom en metal. Je kan vijf bands ontdekken in drie zalen van de Botanique: Chapiteau, Orangerie én Rotonde, en dat allemaal met maar één ticket!

Op hun vijfde album 'Peace' neemt Graveyard de luisteraar mee op sleeptouw doorheen een voortdurend veranderend landschap van eigenzinnige classic rock. Van de zinderende opener 'It ain't over' tot de laatste noot van de epische en moody afsluiter 'Low (I wouldn't mind)': de band brengt op z'n meest recente langspeler alles wat je van hen mag verwachten. 'Peace' is een plaat die naar Graveyards goede gewoonte rijk is aan stijlen en moods, een werk ook dat teruggrijpt naar de roots van hun carrière, zonder echt de zachtere kant van 'Innocence & decadente' helemaal achter zich te laten.

Graveyard - The Fox

1000Mods

1000mods groeide uit van underground bandje uit de befaamde Griekse underground tot een internationale arena vullende act die ondertussen beschouwd kan worden als de meest succesvolle Griekse rockgroep van het afgelopen decennium. Ze mixen met brio invloeden uit retro-rock, doom rock, fuzzy heavy rock, space rock en grunge tot een explosief, zwaar geluid dat onmogelijk te imiteren valt. De songs van 1000mods zijn geïnspireerd, krachtig en fris; ze plezieren intussen al meer dan tien jaar iedereen van stoners tot metalheads.

1000mods - Vidage "Live in Athens"
Black Rainbows

Black Rainbows

Het Italiaanse psychedelische-rocktrio Black Rainbows klinkt als het bastaardkind van 70's swagger-hard-rock en 90's stoner-groover. De groep mixt geluiden van Black Sabbath, MC5 en Led Zeppelin en vermengt dat alles met invloeden van bands als Nebula en Fu Muncha. Je hebt het ongetwijfeld al begrepen: Black Rainbows overspoelt je met een tsunami van fuzz en riffs die het beste incarneert uit stoner rock en psychedelica groove. Rendez-vous in onze Chapiteau voor een stevige dosis energie en een indrukwekkend arsenaal aan solo's.

Black Rainbows - High To Hell
wolvennest

Wolvennest

Wolvennest of WLVNNST is een muzikaal partnerschap gecreëerd door Kirby Michel (Arkangel /La Muerte/Length Of Time), Corvus Von Burtle (Cult of Erinyes/LVTHN) en Marc De Backer (Mongolito). Samen bieden ze mystieke ambient met hypnotiserende gitaren. Hun debuutalbum 'WLVNNST' (2016), kan omschreven worden als een mix van jaren 70-krautrocksounds en Noorse vroege 90's-blackmetal die zich ontvouwt als een wervelende filmsoundtrack. In 2018 volgde het tweede album 'VOID' en niet veel later ook een ep 'VORTEX' (2019), die exclusief werd uitgebracht voor het Roadburn Festival. Naast Graveyard, 1000Mods en Black Rainbow komen ze de affiche vervolledigen van de Chapiteau tijdens de doom-/metalavond van het festival.

 

Wolvennest - The Storm

Sourvein

Sourvein is een sludge-metalband uit Cape Fear, North Carolina die ondertussen al 26 jaar muziek maakt. Dat de groep het zo lang uithoudt, is te danken aan één man: T-Roy, frontman en permanent lid sinds het ontstaan van Sourvein. Het minste dat je kan zeggen, is dat Sourvein productief is. 3 albums, 8 splits en 3 ep's hebben ze intussen op de teller staan. De laatste daarvan, 'Aquatic occult', dateert uit 2016. Binnen de metal-, doom-, sludge- en crustunderground groeide de groep de afgelopen decennia uit tot een zeer gerespecteerde verschijning.

Sourvein - Avian Dawn
The K.

The K

Na twee jaar van quasi-afwezigheid keert The K. in het voorjaar van 2020 met een nieuwe plaat. Daarop komt de groep in een fase van volwassenheid, hoewel de leden helemaal nog niet klaar zijn om in toom gehouden te worden. Gewapend met ironie als enig wapen gaat The K. op zijn nieuwe materiaal de grote leegte te lijf. Sebastien von Landau en Sigfried Burroughs krijgen daarvoor het gezelschap van een nieuw bandlid: Gregory Danger op bas. Tim De Gieter (Amenra, Brutus) zat achter de knoppen voor de opnames van het album. The K. stelt de plaat voor in de Botanique.

The K. - The Future Is Bright
donderdag
07
mei 2020

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Partners