GLAUQUE - CABADZI

electronic, pop, rap
woensdag
27
april 2022
  • Orangerie
19:00
DAY OF SHOW 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Timing

19:00 doors open
19:30 Cabadzi
20:55 Glauque

Extra info

— TIMING

19:00 doors open
19:30 Cabadzi
20:55 Glauque

Belgische sensatie mixt electronica met Franstalige hiphop

Wanneer

wo. 27 apr, 2022

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
glauque
nuits 2022
"Glauque, le collectif belge qui réinvente le hip-hop"
Les Inrocks

Glauque heeft zijn territorium afgebakend in het hedendaagse muzieklandschap met zijn sterke identiteit. De groep staat open voor elektronische experimenten, modificeert het DNA van hiphop en laat de tradities van het Franse lied exploderen.

Glauque is een multimediale groep, een moeilijk te categoriseren collectief dat zich een weg baant tussen algoritmes en nieuwsfeeds. De groep, die centraal verankerd is in een hypergeconnecteerde maatschappij, speelt in op de dubbele betekenis van zijn naam (“blauwgroen” of “eng”). Tussen de felle kleur van het zeewater en het oneindig hopeloze, is het universum van Glauque gebaseerd op opvallende contrasten. Zo kristalliseert de groep via haar muziek de paradoxen van deze tijd. Op het kruispunt van technologische vooruitgang, ecologische uitdagingen en een mensheid in gevaar, is de wereld dankzij nepnieuws niet noodzakelijkerwijs de wereld die we zien. Net als George Orwell of Philip K. Dick is de realiteit van Glauque verbonden met dystopie en science fiction.

Na de euforie en het boeiende begin van een eerste EP die in 2020 door de critici werd bejubeld, is Glauque nu klaar om de volgende stap te zetten met de release van een eerste album. We moeten niet benadrukken dat Glauque er niet op uit is om de werkelijkheid te verfraaien, maar er eerder halsoverkop induikt en ons confronteert met de onontwarbare waarnemingen ervan. Het kantwerk is geborduurd met interne gevechten, onophoudelijke strijd, deterministische vragen. Wat te denken, wat te volgen of niet te volgen, welke plaats in te nemen in een wereld waarin we vraagtekens kunnen plaatsen bij de steeds groter wordende absurditeit van een dagelijks leven dat vaak de vorm aanneemt van een scenario waarin zwart en wit botsen zonder nuance.

Glauque's hedendaagse poëzie wordt met een urgente energie steeds aangescherpt door indringende elektronische beats.

Glauque - Plan Large
Glauque @ Pelpass Festival - ARTE Concert
Cabadzi

CABADZI

Na hun onverwachte samenwerking met regisseur Bertrand Blier, is het duo Cabadzi dit jaar terug met een vierde album getiteld ‘Burrhus’. In zestien nummers markeert dit album de terugkeer van de groep naar een even duistere als komische rap, en vertelt het verhaal van hun verslaving aan schermen, en dus aan hun aanwezigheid in de virtuele wereld, die onmisbaar is geworden voor het echte leven. De flow is meer gebeiteld, meer eigentijds, een even lachende als gedesillusioneerde toon, die helemaal tot recht komt dankzij de verfijnde en moderne hiphop-accenten. Als knipoog naar het thema van de plaat maakt Cabadzi van ‘Burrhus’ een merk van een "wereldwijd bedrijf" dat in staat is alles te doen voor het geluk van iedereen. Daarmee ontwikkelt hij via al zijn visuele media een universum halverwege tussen Black Mirror en Brave New World.

Cabadzi - Périphérie
woensdag
27
april 2022
DAY OF SHOW 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Timing

19:00 doors open
19:30 Cabadzi
20:55 Glauque

Extra info

— TIMING

19:00 doors open
19:30 Cabadzi
20:55 Glauque

Partners