Gaye Su Akyol - Rodolphe Coster

folk, global, pop, rock
vrijdag
26
april 2024
  • Orangerie
19:00
BOTACARTE 20.5
TICKET 23.5
DAY OF SHOW 26.5
Koop tickets

De vrouwelijke ster van de Turkse rock

Wanneer

vr. 26 apr, 2024

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Banner Nuits 24

GAYE SU AKYOL

Wat gebeurt er met een schilder die geinspireerd raakt door Selda Bağcan en Nirvana? Die wordt zangeres natuurlijk! Gaye Su Akyol mengt culturen alsof het verf is, en navigeert met elegantie tussen Oost en West. Ze is bewust anti-establishment, en  haalt evenveel inspiratie uit de Turkse psychedelische rock van de sixties en seventies als uit traditionele muziek, folk, nineties grunge en zelfs elektronische muziek.

Op haar recentste album ‘Anadolu Ejderi’ tart elk nummer de conventies, en bieden de teksten een politieke verkenning van het hedendaagse Turkije. In een klimaat waarin de betrokkenheid van vrouwen revolutionair blijft, bevestigt Akyol moedig haar passie, toewijding en liefde.

Gaye Su Akyol - Sen Benim Mağaramsın
Gaye Su Akyol - Vurgunum Ama Acelesi Yok (Live)
rodolphe coster

RODOLPHE COSTER

Rodolphe Coster is een multidisciplinair artiest en legendarisch activist in de Brusselse scene. Hij heeft al verschillende levens geleefd, is al verschillende keren gestorven, maar telkens weer herrezen. Vorig jaar bracht hij het album ‘High With the People’ uit via Capitane Records. De plaat werd opgenomen in de legendarische Studio G in Brooklyn. Het resultaat is koude, oneerbiedige rock, vrij van alle ketenen en doordrenkt met een compromisloze levenslust. Naast dit project met zijn band werkt hij ook aan akoestisch-elektronische versies van het album, geïnspireerd door HTRK, Fennesz en Sparklehorse.

In het verleden maakte hij deel uit van verschillende artistieke collectieven en rockbands, en werkte hij als componist en performer voor hedendaagse dansprojecten die hem over de hele wereld hebben gebracht. Zo trad hij de voorbije vijf jaar op in Canada, de VS, Japan en over zowat heel Europa. Hij heeft al geopend voor Black Dice, Grimes, Molly Nilsson, Liars, Italia 90 en Osees, om maar een paar artiesten te noemen.

Rodolphe Coster covers HTRK "Sunlight feels like bee stings"
Rodolphe Coster and Band - The Free House Session

Similar events

zondag
17
nov 2024
Baba Zula
global

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
vrijdag
26
april 2024
BOTACARTE 20.5
TICKET 23.5
DAY OF SHOW 26.5
Koop tickets