GARDEN PARTY

electronic
maandag
01
mei 2023
  • Chapiteau & Museum
14:30
TICKET 10
BOTACARTE 7
Koop tickets

Extra info

14:30 doors open (Chapiteau)
15:00 iced lattina
16:00 La Dame
17:00 Kevin Kofii
18:45 yunè pinku (live)
19:30 Jyoty
21:00 DJ Lag

21:30 doors open (Grand Salon)
22:00 Holy Coco
23:00 Coline Cornelis

Jyoty (US) - yunè pinku (live) (UK) - DJ Lag (SA) - Kevin Kofii (BE) - La Dame (BE) - iced lattina (BE)

Wanneer

ma. 1 mei, 2023

Waar

  • Chapiteau & Museum

Deuren

14:30

Organisatie

Botanique
GARDEN PARTY
bannière nuits
JYOTY

JYOTY

e 31-jarige Jyoty staat bekend om haar humor, passie voor muziek en haar geweldige interviews, zoals haar passage op Rinse FM’s ‘Saturday Morning’. De Amsterdamse dj heeft zich opgewerkt van de kleedkamer van clubs tot de decks van de Boiler Room, waarvoor ze ook feesten host. Het zorgde ervoor dat ze een van de populairste figuren in de Londense underground scene is geworden, met connecties met een lange lijst aan grote namen in de muziekindustrie.

Als ze niet draait in clubs en festivals over de hele wereld, zoals Good Room (NYC), Music Box (Lissabon), Razzmatazz (Barcelona) of Melt! Festival, organiseert Jyoty ook trainingen voor vrouwen in India, of helpt ze Britse vrouwen van Aziatische afkomst die toegang zoeken tot de muziekindustrie. Op haar YouTube-kanaal vind je ook nog eens interviews, dj-sets en meer spontane lifestyle-video’s.

Jyoty | Boiler Room London
yunè pinku

yunè pinku (live)

yunè pinku’s muziek onderzoekt de vele facetten van wat het betekent om jong te zijn in de vroege jaren ‘20. “Ik probeer de vreemde gevoelens te begrijpen die iedereen heeft maar waar niemand over praat, zoals wanneer je het gevoel hebt dat je gelukkig zou moeten zijn maar het niet bent, of wanneer je op een feestje bent en volledig in je hoofd verdwijnt.” Haar muziek omarmt die gevoelens van detachment. De half-Malaysische, half-Ierse uit zuidoost-Londen creëert lagen met haar zoete stem en productie die zijn basis heeft in de ganse UK rave canon, maar met een soort rusteloosheid. Het is muziek voor het doen van je make-up voor een avondje uit, en voor de Uber-rit naar huis.

Recent kregen we haar eerste singles te horen, ‘Laylo’ en ‘Affection’, en die zijn een prima voorsmaakje voor haar binnenkort te verschijnen debuut EP. ‘Het project gaat over de nervositeit wanneer je dingen bezoekt, en de constante druk om sterker te zijn.” ‘Bluff’ maakt gebruik van garage drums en golden era UKG bassen, terwijl ‘Affection’ het moet hebben van zijn dubby baslijn die doet denken aan experimentele post-dubstep uit de eerste jaren van het millennium. Eerder werkte yunè al samen met de rijzende Australische dance ster Logic1000 op ‘What You Like’. Ze heeft ook al getekend bij Joy Orbison, die haar meteen uitnodigde voor een guest mix op hun Radio 1 residency. ‘Ik was zo blij dat ze die kans waagden, zeker gezien ik nog geen muziek uit had.”

yunè pinku - Fai Fighter
DJ Lag

DJ LAG

Bij een eerste luisterbeurt zou je niet verwachten dat Gqoms minimalistische, van zware bassen voorziene sound ervoor zou zorgen dat Lwazi Asanda Gwala het Clermont township in Durban zou verlaten om dansvloeren over heel Europa en Azië te veroveren. Maar de onwaarschijnlijke productie skills van DJ Lag transformeerden een subgenre van house - dat oorspronkelijk begon als soundtrack voor taxi trips in Durban - tot een van de meest innovatieve genres in de globale scene.

Hij maakte zijn Europese en Aziatische debuten in 2016, toen hij slechts 21 was, en is sindsdien niet meer gestopt met toeren over de hele wereld, met opgemerkte passages op onder andere Unsound, Afropunk en Boiler Room als gevolg, iets wat ook publicaties als Mixmag, The Fader, Resident Advisor en DJ Mag niet ontgaan is. Beyoncé en Jay-Z gebruikten zijn ‘Stampit’ EP uit 2018 tijdens hun Global Citizen Festival performance, en een jaar later mocht DJ Lag ook een nummer producen op haar ‘Lion King: The Gift’ album. 2022 werd het jaar waarin we voor het eerst een full LP te horen kregen van DJ Lag, ‘Meeting with the King’. Het is een dwarsdoorsnede geworden van zowel zijn eigen carrière als het genre. Gqom is alive and kicking, dankzij DJ Lag!

DJ Lag | Boiler Room Festival London 2021
Kevin Kofii

KEVIN KOFII

Een van Kevin Kofii’s belangrijkste talenten is zijn vermogen om zijn publiek te ontcijferen, waarbij hij naadloos overgaat van Afro sound naar Baile Funk, r&b en meer. Hoewel het moeilijk is om hem een specifieke stijl toe te wijzen, hebben zijn diverse muzikale selecties, creativiteit en veelzijdigheid de deuren geopend van nachtclubs over de hele wereld. Het leidde hem al naar festivals als Wecandance en Tomorrowland, en nu ook naar de Botanique.

Antidoto Virtual #25: KEVIN KOFII
La Dame

LA DAME

De Franse dj en producer La Dame, die nu in Brussel woont, onderzoekt de wereld van muziek met een onweerstaanbaar enthousiasme en nieuwsgierigheid. Ze gebruikt haar passie om haar unieke energie en liefde voor verschillende culturen over de dansvloer te verspreiden. Haar eclectische global club nights zijn nu al legendarisch. Als producer releasete ze al verschillende EP’s, remixes en tracks voor labels als o.a. Blanc Manioc (FR), Wonderwheel Rec. (US), Yuku, (CZ) en Banoffee Pies (UK).

Ze heeft een duidelijke voorkeur voor mixing technieken die mikken op verrassende en feestelijke avonden. La Dame is ook een resident in de beroemde Belgische Kiosk radio. Overal waar ze gaat wordt ze gerespecteerd om haar unieke persoonlijkheid en haar gigantisch muzikaal talent.

DJ Carie aka La Dame • DJ Set • Le Mellotron
iced lattina

 ICED LATTINA

iced lattina is het muzikale alias van de Brusselse BIA, en omarmt de echte mening van het woord onvoorspelbaarheid. Ze springt van ambient naar plugg of van based trap music naar drone, en weeft die verschillende invloeden samen tot een mythische soundscape die de chaos van haar leven perfect vertaalt. Met haar vernieuwende blik op club music is iced lattina een force to be reckoned with in de internationale scene.

Holy Coco

HOLY COCO

Holy Coco is a Brussels-based DJ from Liège (Luik). Resident dj on Radio Vacarme and Volta (artistic creative space in Brussels), working with many radios/djs/multidisciplinary artists in Belgium and abroad, Holy Coco explores electronic music putting female/FINTA artists in the spotlight. Constantly evolving, her universe takes you unexpectedly from the deep&experimental bass music to textured and percussive breakbeat, from ravy eurodance, jungle to jerky afro-portuguese - latin beat. Through her sets, she seeks to deconstruct body movement  and surprising senses.

She also starts a research and creation project of ambient/experimental electronic mixing djing/live electronic/visual art, with her friend Mazarine (KCB/producer live electronic/visual art)

coline cornelis

COLINE CORNELIS

Coline Cornélis is a Brussels-based DJ & illustrator.

In her sets ranging from gentle ambient to sweaty techno, she selects rare songs and recordings, dear to her heart, which she interweaves in order to form unusual mixes.

Driven by a fierce interest in pure sounds, harmony and textures, Coline intend to offer an emotional background, a story and a form of delicacy to her live or recorded performances. Her music was described by Pitchfork as “storm-tossed, thoughtful and luminous”.

Coline Cornélis - Lay A/V

Similar events

vrijdag
19
mei 2023
BBN

Deuren

22:30

Waar

  • Rotonde
maandag
01
mei 2023
TICKET 10
BOTACARTE 7
Koop tickets

Extra info

14:30 doors open (Chapiteau)
15:00 iced lattina
16:00 La Dame
17:00 Kevin Kofii
18:45 yunè pinku (live)
19:30 Jyoty
21:00 DJ Lag

21:30 doors open (Grand Salon)
22:00 Holy Coco
23:00 Coline Cornelis

Partners