GANDHI - CAMILLE YEMBE

hip hop
zaterdag
07
oktober 2023
  • Witloof Bar
19:30
DAY OF SHOW 10
BOTACARTE 7
Uitverkocht

Extra info

19:30 Ouverture des portes
20:00 Camille Yembe
21:00 Gandhi

De favoriete (Belgische) rapper van jouw favoriete rapper

Wanneer

za. 7 okt, 2023

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Gandhi
"Celui qui a longtemps été inspiré par les Sages Poètes de La Rue continue de livrer des morceaux et des clips de qualité aux sonorités toujours diverses et variées."
Booska P

Vraag Frenetik, Green Montana en Bakari naar de Belgische artiesten die hen hebben beïnvloed, en één constante komt telkens terug: Gandhi. In 2012 schreef hij de Brusselse rapper nog geschiedenis door als eerste Belgische rapper de Ancienne Belgique uit te verkopen, en ondertussen is hij een grote invloed op de nieuwe Belgische hiphop-generatie. Toch was het niet altijd makkelijk voor Gandhi: de slechte reputatie die rap en hiphop kregen in de pers achtervolgde ook hem.

Gelukkig voor ons is Gandhi vastberaden, vol passie en liefde voor rap, en liet hij zich niet kennen door dit hele gebeuren. Na een aantal jaren uit de schijnwerpers, keert hij nu dan ook terug met nieuw werk, ‘Germinal’, waarop hij hulde brengt aan onze hoofdstad, en de wijk in Evere waar hij opgroeide. Zijn pen is alleen maar scherper geworden, en zijn krachtige delivery trekken je mee in zijn verhalen, of die nu over zichzelf gaan, over stedelijk geweld, of gewoon een positieve boodschap proberen over te brengen. Het is allemaal geloofwaardig, want Gandhi meent wat hij rapt. Mis zijn optreden in Botanique dan ook niet!

Gandhi - Coeur Froid
Gandhi - En Chair Et En Locks
Camille Yembe

CAMILLE YEMBE 

Mensen hebben het er vaak over dat ze in het verkeerde decennium geboren zijn, maar als je de muziek van CAMILLE hoort, dan zit er in haar geval wel waarheid in. Haar Franstalige, tijdloze songs zijn geïnspireerd door de Franse variété, en getuigen van een muzikale ziel die de moderniteit overstijgt. Begeleid door gitaar of piano, en met veel gevoel voor taal, dompelt ze ons onder in nostalgische en melancholische werelden.

Camille Yembe - Sable doré

Similar events

zondag
08
okt 2023
Gandhi

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
zaterdag
07
oktober 2023
DAY OF SHOW 10
BOTACARTE 7
Uitverkocht

Extra info

19:30 Ouverture des portes
20:00 Camille Yembe
21:00 Gandhi

Partners