FLYING HORSEMAN - KEL ASSOUF

indie rock
zaterdag
02
mei 2020
  • Rotonde

Extra info

We zoeken naar een nieuwe datum

Een eclectische avond met twee Belgische undergroundbands met elk een nieuw album

Wanneer

za. 2 mei, 2020

Waar

  • Rotonde
Flying Horseman - Botanique
l
Guitariste hors pair, peut-être même le meilleur du pays
Focus Vif

Meer dan een jaar lang sleutelde Flying Horseman aan nieuw materiaal.  Voor de eerste keer werkt de band met producer Jasper Maekelberg en samen presenteren ze een bondig, uitgepuurd album: acht avontuurlijke, compromisloze songs met een diep hart en een ruime blik, die afwisselend opzwepend en introspectief, kwaad en teder, duister en speels klinken.

Meer dan ooit komen alle bandleden op het voorplan te staan: de krachtige, eindeloos inventieve ritmesectie van Mattias Cré en Alfredo Bravo; de bezwerende samenzang en hallucinogene synthen gitaarklanken van Loesje en Martha Maieu; de bezielde zang en het meeslepende gitaarspel van frontman Bert Dockx.

Live staat deze unieke band garant voor een adembenemende luisterervaring. 

Flying Horseman - Where Do You Live
Flying Horseman - America is Dead (Tenace Sessions Episode 5)
Kel Assouf, a band whose incendiary blues rock is flecked with washes of psychedelia and hard rock
Spectrum Culture
Kel Assouf - Botanique

KEL ASSOUF

Het concept van nostalgie is in de Tuaregcultuur even aanwezig als de "saudade" in de Braziliaanse cultuur. Tuareg hebben ook hun woord: assouf. Daar komt de inspiratie voor Anana ag Harouns muzikale project vandaan.Nadat hij een ambitieus en activistisch power rock-album in trio uitbracht bij Glitterbeat Records, focust de artiest nu op zichzelf, zijn "assouf", gevoelens van eenzaamheid en existentiële vragen die opkomen bij een man die zijn woestijn verlaten heeft. Met zijn Flying V, wat versterkers en effectjes zet de muzikant de psychedelische zoektocht van zijn vorig werk verder, enkel vertaalt zich dat deze keer in introspectie.Muzikaal gezien blijft Anana trouw aan de spirit van de Tuareg blues, maar durven ook wel eens de richting uitgaan van soundscapes. Zo krijgt het werk een cinematografisch kantje dat doet denken aan Neil Youngs muziek voor de film 'Dead man' van Jim Jarmusch.

Kel Assouf - Fransa
zaterdag
02
mei 2020

Extra info

We zoeken naar een nieuwe datum

Partners