FLAVIEN BERGER - AUREL - PPJ

electronic, pop
zaterdag
06
mei 2023
  • Chapiteau
18:30
DAY OF SHOW 33
TICKET 30
BOTACARTE 27
Uitverkocht

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
19:00 PPJ
19:50 Aurel
20:45 Flavien Berger

Het futurisme van de jaren ‘80 in een heerlijk synth-popjasje gegoten

Wanneer

za. 6 mei, 2023

Waar

  • Chapiteau

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
Nouvelle banner nuits 23
"Flavien Berger, le mec le plus cool de la Terre entière"
Konbini

Flavien Berger heeft lak aan genres, of aan traditionele manieren van muziek componeren. Naast simpele computerprogramma’s gebruikte de Fransman zelfs een PlayStation 2 om zijn eerste nummers te creëren. Die voorliefde voor elektronica is gebleven, maar Berger combineert dat met de erfenis van het Franse chanson om een geheel eigen soort popmuziek te creëren. Misschien komt de term dream pop nog het dichtst in de buurt, want bij de muziek van Flavien Berger verlies je jezelf in een dagdroom waar het heerlijk vertoeven is. Je zweeft er tussen de jaren ‘80 en de nabije toekomst met zijn hoogtechnologische vernieuwingen. In maart verschijnt Flaviens langverwachte nieuwe album 'Dans cent ans'. Reis je mee?

Flavien Berger - D'ici là
Flavien Berger - Les yeux, le reste | A COLORS SHOW
aurel

AUREL

Na tien jaar deel uitmaken van bands als Lucy Lucy, Paon en Sonnfjord voelde het een beetje alsof Aurel zichzelf vergat. Als prille dertiger leek het ideale moment dan ook gekomen om zichzelf terug op de voorgrond te plaatsen, zowel in de studio als op het podium. Het is een moedige stap, zeker wanneer de wereld nog op de terugweg is na een pandemie. Maar de muziek van Aurel is gemaakt voor een maatschappij die, na gedwongen opgesloten te zitten, opnieuw stapvoets de buitenwereld gaat ontdekken. De muziek van Aurel is dansmuziek voor een dansfeestje met jezelf, of de soundtrack voor het herontdekken van het sociaal leven. Dat mag je soms zelfs letterlijk nemen. Eerder dit jaar verscheen single ‘Vingtvingt’, waarop Aurel samen met rapper Veence Hanao terugblikt op het moeilijkste jaar uit de recente geschiedenis, en voorzichtig hoop durft uit te spreken vanuit een moment waarop die amper te vinden was. Het laat een artiest horen met een ruime blik op de maatschappij, en op de toekomst, iets wat perfect de sound van Aurel omvat.

Aurel - Ah Ouais
PPJ

PPJ

PPJ est composé du producteur Jules Rosset alias Povoa, de la chanteuse Pàula, originaire du Brésil et fondatrice du groupe Tampon Tango et de Jerge, collaborateur de MYD et membre du groupe Christine & The Queens. Après avoir sorti un premier EP, le groupe présentait « Primavera », un nouveau-né à la fois dansant et décontracté, imprégné d’une énergie et d’une positivité qu’il est difficile d’ignorer. Avec un message simple et efficace de solidarité, ce qui constitue un tonique vital en ces temps incertains. Et c’est avec leur opus intitulé « Trindade » que PPJ nous confirme l’étendue de ses talents avec une poignée de titres électro-pop fiévreux, dansants et hypnotiques.

PPJ - Bicha

Similar events

vrijdag
24
nov 2023
voyou_9_cemma_birsky.jpg

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zaterdag
06
mei 2023
DAY OF SHOW 33
TICKET 30
BOTACARTE 27
Uitverkocht

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
19:00 PPJ
19:50 Aurel
20:45 Flavien Berger

Partners