FINALE CONCOURS CIRCUIT 2023

divers
vrijdag
08
december 2023
  • Orangerie + Rotonde
19:00
BOTACARTE 11
TICKET 14
DAY OF SHOW 17
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open
19:30 Ocean Encounters (Orangerie)
20:15 Flwride (Rotonde)
21:00 Fokkop.Era (Orangerie)
21:45 Dorothy Gale (Rotonde)
22:30 Floèmee (Orangerie)

De onmisbare wedstrijd voor opkomend talent in Brussel en Wallonië

Wanneer

vr. 8 dec, 2023

Waar

  • Orangerie + Rotonde

Deuren

19:00

Organisatie

Court-Circuit & Botanique

 

Het Circuit Concours is een belangrijk evenement voor aanstormend talent in de scene van de Federatie Wallonië-Brussel. De artistieke springplank is een unieke kans voor het talent van morgen om zich te laten opmerken, en wordt ondersteund door de federatie Court-Circuit en haar leden, evenals door andere professionals uit de muzieksector.

dorothy gale

DOROTHY GALE

Haar hart bonkt op hetzelfde ritme als de deiningen van de grootstad in de vroege avond, en Dorothy zoekt haar weg tussen dromerige avonturen en een terugkeer naar de realiteit. Ze zingt verhalen nu eens met een soepele popstem, dan weer met een schrijnende punkschreeuw, vormgegeven door de elektronische producties van Alwis en Jordan Le Galèze.

Dorothy Gale - L’Orpheline (Concours Circuit 2023)

FLOÈMEE

Floèmee is een Iraans-Spaans duo dat de fusie onderzoekt tussen verschillende muzikale werelden. Nazanin Yaldra en Alex Recio gaan aan de slag met de folklore van Yaldra’s thuisland en moderne elektronische muziek, aangevuld door de Sétār, een Iraans snaarinstrument. Hun mix van ambient, experimenteel, wereldmuziek, noise, IDM en breakbeat is een internationaal kunststukje.

Floèmee - Khiāl (Concours Circuit 2023)

FLXWRIDE

Flxwride maakt al van op jonge leeftijd muziek in zijn slaapkamer. Met zijn gitaar in de hand zocht hij eerst de metalwereld op, voordat hij zich ging richten op underground hiphop, beïnvloed door artiesten als BONES, Scarlxrd, Ghostemane, Lil Peep en Killstation. Die combinatie leidt tot een muzikale wereld waar zware atmosferen en diverse flows elkaar overlappen. De nog steeds maar 21-jarige artiest neemt trouwens alles voor eigen rekening, van lyrics en prods tot mixen en mastering.

Flxwride - CatchYouUp (Concours Circuit 2023)
fokkop era

FOꓘKOP.EЯA

FOꓘKOP.EЯA, of Fokkop.Era, verwijst naar een tijd van bedriegers, maar de band maakt je allerminst iets wijs. Deze Brusselse alt rap live band brengt je barokke monologen, radioactieve synths en barstende drumsticks. Invloeden haalt de band uit boombap, elektronische muziek, punk, soul en jazzrock, maar hun sound is volledig de hunne. Met een eerste album in het vooruitzicht keert FOꓘKOP.EЯA terug naar Botanique, na hun vorige passage tijdens Les Nuits 2021.

FOꓘKOP.EЯA - Straight Outta Swampton (Concours Circuit 2023)

OCEAN ENCOUNTERS

Ocean Encounters ontstond in 2015 in Doornik, en omschrijft zichzelf als ‘moderne djentcore’, dankzij hun unieke mix van djent ritmes, brute zang en metalcore. Eind 2022 werd zangeres Lola toegevoegd aan de band, en samen met haar werkt de band nu aan hun tweede soloalbum.

Ocean Encounters - Potential (Concours Circuit 2023)
vrijdag
08
december 2023
BOTACARTE 11
TICKET 14
DAY OF SHOW 17
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open
19:30 Ocean Encounters (Orangerie)
20:15 Flwride (Rotonde)
21:00 Fokkop.Era (Orangerie)
21:45 Dorothy Gale (Rotonde)
22:30 Floèmee (Orangerie)