FINALE CONCOURS CIRCUIT 2022

vrijdag
09
december 2022
  • Orangerie + Rotonde
19:30
TICKET 16
PREVENTE 13
BOTACARTE 10
Uitverkocht

Timing

19:30 Doors
20:00 Bart Kobain (Orangerie) 
20:40 JAZMYN (Rotonde)
21:20 Eosine (Orangerie) 
22:00 Alex Lesage (Rotonde)

EOSINE - BART KOBAIN - ALEX LESAGE - JAZMYN

Wanneer

vr. 9 dec, 2022

Waar

  • Orangerie + Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Court-Circuit & Botanique
bannerfacebook-finale14.png

De Concours Circuit is een onmisbare schakel in de opkomende scene van de federatie Wallonië-Brussel. Dit jaar maakt de wedstrijd zijn comeback, en wordt het opnieuw een jaarlijks evenement, waarop de grootste talenten uit de alternatieve muziek te ontdekken vallen.

Tijdens blinde luistersessies in augustus werden uit 420 deelnemers 20 gelukkigen gekozen door een vakjury. Die namen het tegen elkaar op tijdens de selectieavonden in KulturA, La Ferme, Le Vecteur, Le Brass, Rockerill en Reflektor. Nu blijven er nog 4 finalisten over, die het in de Botanique tegen elkaar zullen opnemen.

En het zijn verdiende finalisten, want de keuze voor de verschillende jury’s was ontzettend moeilijk door de diversiteit aan artiesten en het ontzettend hoge niveau van alle deelnemers. We bedanken dan ook de professionals uit de sector voor hun tijd en betrokkenheid bij de verschillende fasen van deze wedstrijd.

Bij deze nodigt Court-Circuit jullie allemaal uit op vrijdag 9 december 2022 in Botanique, en presenteert het met veel trots de finalisten: Alex Lesage, Bart Kobain, Eosine en JAZMYN!

alexlesage.jpeg

ALEX LESAGE

Alex Lesage is een toetsenist en producer van elektronische muziek. Zijn sound is een speelse combinatie van electro, IDM, experimentele hiphop en jazz. Alex is vooral bezig met sound design aan de hand van analoge synths, en experimentatie met keyboard in het algemeen. Improvisatie speelt ook een belangrijke rol in zijn composities.

Zijn minimalistische zoektocht in het audiovisuele leidt Alex langs moderne artiesten als Max Cooper, Rival Console of zelfs Flume. Live wordt hij begeleid door Max Hilpert op drums.

Alex Lesage - careful (live session)
bartkobain.jpg

BART KOBAIN

Bart Kobain is een Brusselaar met roots in Burundi, en met een vleugje Denzel Curry in zijn DNA. Zijn gepassioneerde raps prediken het belang van hard werken om persoonlijke dromen na te streven, zonder de kostbare momenten van het leven uit het oog te verliezen. Op Summer Will (Never) End mocht de kwade, donkere toon even plaats ruimen voor stevige trap beats met een vleugje soul, maar bij de release beloofde Kobain al dat dit even een uitstapje was voor iedereen die van de zomer houdt. Benieuwd wat dat gaat geven op een donkere avond in december!

Bart Kobain - Drinks On Me
images_eosine_11.jpg

EOSINE 

Eosine is een Belgische shoegaze/dreampop band opgericht door Elena Lacroix. Haar dromerige, wispelturige vocals vormen de leidraad voor een trip door een heelal waar de warmte van artiesten als Slowdive en Beach House langzaam plaats moet ruimen voor koudere, meer woelige klanken. Op debuut EP ‘Obsidian’, vorig jaar uitgebracht via het Belgische label JauneOrange, begint die reis met het etherische ‘Antares’ en bouwt die op naar een geweldige catharsis met slotsong ‘Inner You’. ‘Obsidian’ herleidt de complexiteit van iets gigantisch tot een intiem stukje herkenbaarheid. 

Eosine - Ciarán
jazmyn.jpg

JAZMYN

De Brusselse JAZMYN wil je vooral dingen laten voelen. Haar unieke combinatie van jazz, soul, funk en RnB doet je huilen, lachen en dansen tegelijk. Met een fantastische stem die net dat tikkeltje kwetsbaar is, en begeleid door haar fantastische band, brengt JAZMYN vooral een ongeëvenaarde performance, die getuigt van een intense band met het podium en muzikale techniek. Nostalgie, authenticiteit en intimiteit, ze komen allemaal aan bod, met een flinke dosis ongecompliceerde groove erbovenop. JAZMYN brengt je haar verdriet en haar twijfels, maar ook haar vreugde, en dat allemaal zonder kunstmatige filter.

Finale Concours Circuit 2022

De Concours Circuit is een springplank voor artiesten uit de alternatieve scene. Het stelt opkomende groepen en artiesten uit Wallonië en Brussel in staat om aan zichtbaarheid te winnen, gebruik te maken van middelen om zich te ontwikkelen, en zich bekend te maken bij professionals in de muzieksector.

vrijdag
09
december 2022
TICKET 16
PREVENTE 13
BOTACARTE 10
Uitverkocht

Timing

19:30 Doors
20:00 Bart Kobain (Orangerie) 
20:40 JAZMYN (Rotonde)
21:20 Eosine (Orangerie) 
22:00 Alex Lesage (Rotonde)