FERDI - MORGAN

jazz, pop
zondag
28
april 2024
  • Rotonde
20:00
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Uitverkocht

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Morgan
22:00 Ferdi

Franse saxofonist samen met Dabeull op zoek naar de grenzen tussen twee werelden

Wanneer

zo. 28 apr, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
Ferdiiii
Banner Nuits 24

FERDI

De Franse saxofonist Ferdi is een rijzende ster in de scenes van Brussel en Parijs. Na 15 jaar aan het conservatorium besloot hij zich te gaan interesseren in productie, en werd hij al snel een grote speler in het huidige muzieklandschap. Nu woont hij al enkele jaren in onze hoofdstad, en na enkele projecten met o.a. De rapper Peet, de pianiste Sofiane Pamart, de koning van de funk Dabeull en zijn bevriende trompettist Béesau, besloot hij zijn soloproject te lanceren.

Een eerste EP, ‘Val Duchesse’ werd zeer goed ontvangen door critici, en gaf Ferdi de moed om zich verder te ontwikkelen als artiest. Samen met Dabeull begon hij aan een debuutalbum ‘Romance’, een plaat op de grens tussen de twee werelden van de artiesten. Dat verscheen vorige september, en liet twee artiesten horen voor wie er geen limieten lijken te zijn.

Ferdi - 5h34 feat. Béesau
Ferdi - Son Corps
Morgan

MORGAN

 

Brusselse beatmaker Morgan ontsnapte van de 77 en zet nu zijn eigen koers uit. Nadat hij zichzelf drie jaar geleden introduceerde met ‘Fleurs Confinées', is hij nu terug met ‘Chéri’, een EP waarop hij zich kwetsbaarder dan ooit toont. Hij heeft het over het verstrijken van de tijd (‘Doucement’, met Roméo Elvis), complexe gevoelens na een breuk (‘L’autre soir’), de zoektocht naar genegenheid op momenten van eenzaamheid (‘Téléphone’), verleidingen (‘Cool’) en onze tegenstrijdigheden (‘Étoiles).

Het is een verzameling van intieme liedjes met uitgebreide invloeden. Na jaren vast te houden aan de limieten van hiphop durft hij nu uit te breken. Morgan wil echt alles spelen, van drum’n’bass tot rock, electro en pop. Hij is hyperactief en gepassioneerd, wil graag buiten de begaande paden blijven en zichzelf voortdurend vernieuwen.

Morgan - Quelqu'un
MORGAN - DANS LE NOIR (Live acoustique)
zondag
28
april 2024
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Uitverkocht

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Morgan
22:00 Ferdi

Partners