FÉLICIA ATKINSON - ADRIAAN DE ROOVER I GEANNULEERD

zondag
10
mei 2020
  • Museum

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Bijzondere ambientartiesten sleuren je in hun rijke klankenuniversum

Wanneer

zo. 10 mei, 2020

Waar

  • Museum
The methodical arrangements and uncomfortably close whispers of the experimental French musician, poet, and visual artist bring us further inside her surreal world.
Pitchfork

Felicia Atkinson is een Franse componist en visual artist die studeerde in Parijs, een tijdlang woonde in Brussel en nu gevestigd is in Rennes. Terwijl ze zich vooral bezig hield met het maken van sculpturen en schilderijen, ontdekte ze in onze hoofdstad een muziekmicrobe die leidde tot het project Je Suis Le Petit Chevalier. Ondertussen gaat de vrouw achter het Shelter Press-label gewoon door het artistieke leven met haar geboortenaam en laat ze zich inspireren door de natuur, asmr en het moederschap om bijzondere soundscapes te maken.

Het nieuwe album 'The flower & the vessel' is in dat opzicht misschien wel het meest volmaakte dat al verscheen; het is een indrukwekkende verzameling muziek die tegelijkertijd abstract en emotioneel klinkt. Atkinson maakt niet per se nummers, maar eerder dromerige universums waar je jezelf in kan blijven verliezen, mede ook dankzij de gigantische rijkdom die in deze vooruitstrevende muzikant haar muziek sluipt. Doorheen de jaren en dankzij samenwerkingen met Jefre Cantu-Ledesma groeide Felicia uit tot een grote naam binnen de experimentele scene.

Félicia Atkinson - Sound Series: Stick and Stone, Liquid Architecture

Adriaan De Roover

Adriaan De Roover maakt moody, betoverende elektronische muziek met een oog voor textuur. De Antwerpenaar bracht al muziek uit op PIAS en Fog Mountain en zijn eigen label; Leaves. Het leverde hem lovende woorden/support op van BBC Radio 6, Klara, Studio Brussel, Clash, Groove, Ransom Note, Gonzo, Mary Anne Hobbs, Lefto, Bonobo en vele anderen.

Daarnaast heeft De Roover al gewerkt aan geluid voor installaties, dansvoorstellingen en documentaires.Speciaal voor Les Nuits Botanique werkt Adriaan aan een nieuwe compositie; Expectations + mirror, die hij op 10 mei 2020 zal voorstellen. De compositie is een persoonlijk en muzikaal onderzoek naar verwachtingen en het onverwachte. Voor Expectations keert hij onder andere terug naar veldopnames die hij in India maakte. Het was op diezelfde reis in 2018 dat het idee voor dit werk groeide.

Adriaan de Roover - A piece for Thomas
zondag
10
mei 2020

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.