EUROPAVOX FESTIVAL : TOMM¥ €A$H - KELVYN COLT - DENISE CHAILA

hip hop
zaterdag
16
april 2022
  • Orangerie
19:00
TICKET 27.5
PREVENTE 24.5
BOTACARTE 21.5
Laatste tickets

Extra info

— TIMING

19:00 doors open
19:30 Denise Chaila
20:30 Kelvyn Colt
21:35 Tommy Cash

"Kanye East" heeft hiphopbangers met een absurd kantje

Wanneer

za. 16 apr, 2022

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Tommy
'TOMM¥ €A$H has become the ultimate posterboy for the well-trodden post-Soviet aesthetic, rejecting the well-tread route to hip-hop notoriety.'
Crack Magazine

Tommy Cash is de extravagantie zelf. Zijn clips zijn gé-ni-aal, zijn stijl ronduit absurd en zijn muziek? Wel die bangt harder dan een motherfucker. Mocht LMFAO betere ideeën hebben, zou het misschien zo klinken. Mocht Kanye opgegroeid zijn in Oost-Europa en de toegang tot de kerk geweigerd zijn, dan had ie misschien wel dezelfde stijl gehad. Op zijn recente album ‘¥€$’ doet Tommy avant-garde hard en toegankelijk klinken. Onder meer Boys Noize, Rick Owens, Charli XCX, MC Bin Laden, Amnesia Scanner weet ie samen te brengen in zijn universum. En op zijn meest recente ep 'MONEYSUTRA' verenigt Tommy SUICIDEBOY$?, Diplo, Bones, Riff Raff en Russische ster Eldzhey. Het resultaat? Iconische bangers die grenzen van genres, seksualiteiten en de wereldorde overstijgen. Kanye East's visie is kristalhelder.

TOMMY CASH - RACKED (OFFICIAL VIDEO)
TOMMY CASH - WINALOTO (LIVE) | A COLORS SHOW

KELVYN COLT

Kelvyn Colt loopt voorop in de nieuwe golf van Europese hiphopartiesten die relevant zijn in de internationale muziekscene. Hypebeast noemt hem "een van de meest belovende opkomende artiesten" en Vogue "de toekomst van de hiphop": deze Duitse jongen heeft duidelijk een mooie toekomst voor de boeg. Inspiratie vindt de rapper bij 2Pac en Kid Cudi, zijn sound loopt altijd net voor op wat uiteindelijk de trend wordt. In 2020 werd hij door Forbes Europe zelfs opgenomen in hun 30 under 30-lijstje! In Duitsland zet Kelvyn Colt al de trend, binnenkort volgt misschien wel de rest van het continent.

Kelvyn Colt - BENZ | I Know

DENISE CHAILA

Onder het motto "get you a girl that can do both" nodigen we graag Denise Chaila uit, een Ierse artieste die zowel ruige rap als meer gevoelige zang en spoken word vlotjes uit haar mouw weet te schudden. In Ierland wordt de Zambiaans-Ierse artiest intussen op handen gedragen met haar mix van hiphop, afrobeat, pop en r&b; ze won er zelfs de prijs voor album van het jaar op de lokale variant van de GRAMMY's. Maar ook daarbuiten begint de bal stilaan te rollen: The Guardian, NME en andere belangrijke media prijzen Chaila omwille van haar sterke, activistische teksten. Denise werd uitgenodigd op Pitchfork Parijs, mocht sessies doen voor ARTE en KEXP, en komt nu ook een eerste keer naar België afgezakt!

Denise Chaila - 061

Similar events

dinsdag
03
mei 2022

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zaterdag
16
april 2022
TICKET 27.5
PREVENTE 24.5
BOTACARTE 21.5
Laatste tickets

Extra info

— TIMING

19:00 doors open
19:30 Denise Chaila
20:30 Kelvyn Colt
21:35 Tommy Cash

Partners