Europavox Festival Brussels 2023

electronic, jazz, pop
zaterdag
25
februari 2023
  • Orangerie + Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
COMBI TICKET 2 JOURS 27.5
COMBI PREVENTE 2 JOURS 24.5
COMBI BOTACARTE 2 JOURS 21.5
Koop tickets

Extra info

18:30 doors open
19:00-19:40 Surma (Rotonde)
20:00-20:40 Uche Yara (Orangerie)
20:40-21:40 Brandt Brauer Frick (Rotonde)
21:40-23:00 Marina Satti (Orangerie)
23:00-00:00 Janus Rasmussen (Rotonde)

Marina Satti - Surma - Brandt Brauer Frick - Janus Rasmussen - Uche Yara

Wanneer

za. 25 feb, 2023

Waar

  • Orangerie + Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Marina Satti

MARINA SATTI (GR)

Het woord ‘multicultureel’ valt al snel wanneer het gaat over muziek die net iets anders klinkt dan onze westerse oren gewoon zijn. In het geval van Marina Satti is het echter compleet toepasselijk: de Griekse zangeres heeft Sudanese roots en groeide op in Kreta, en haar muziek wordt even hard beïnvloed door hiphop en elektronica als door traditionele Arabische en Balkan-muziek. Het resultaat daarvan is debuutplaat 'Yenna', een album dat vooral intens dansbaar is, en als we de Griekse fans op Les Nuits 2022 mogen geloven, ook immens meezingbaar. Zo zingt Satti op de hit ‘PALI’ over verbintenis en het eindeloze spel van emoties dat we allemaal kennen wanneer we iemand dichtbij laten komen. Werelds en toch down-to-earth: het is de succesformule die van Marina Sattis muziek een kleurrijk feestje maakt. Kom je meedansen?

Marina Satti - SPIRTO KE VENZINI
Surma

SURMA (PT)

Surma is de Portugese Débora Umbelino, een muzikante die ambient electronica combineert met elementen van post-rock en jazz. Na de release van haar debuutplaat ‘Antwerpen’ koos NPR haar als een van de beste ontdekkingen van het SXSW Festival in 2018. Na heel wat uitdagende nieuwe projecten zoals soundtracks, dansvoorstellingen en muziek voor theater keerde Umbeline in 2022 terug als Surma met een nieuwe plaat ‘alla’. Het album is niet enkel het resultaat van de evolutie van Umbelino als artieste, maar viert ook de diverse vormen van samenwerking die haar andere projecten aandienden. Het is een ongelooflijk vrijgevig album, waar de virtuositeit van af straalt, zowel bij Surma als bij haar gastmuzikanten. Laat je onderdompelen in de rijke sound van Surma tijdens haar show bij Botanique.

Surma - Islet

BRANDT BAUER FRICK (DE)

Dromen, dansen, dromend dansen: als Brandt Brauer Frick in de buurt is kan je het allemaal moeilijk tegenhouden. We kennen het Duitse trio van albums als 'Mr. Machine' en 'Echo', waarop ze organische minimale techno maken op z'n Kraftwerks. Bij elke nieuwe release hebben de drie heren zich opnieuw weten uit te vinden als ruimdenkend elektro-akoestisch muziekensemble. Het leidde hen tezamen tot op Coachella en Glastonbury, en apart tot soloprojecten voor film en dans of een plekje in het legendarische Tangerine Dream. Vol inspiratie, bereiden Jan, Paul en Daniel nu hun terugkeer voor: in januari 2023 verschijnt het nieuwe album 'Multi faith prayer room', dat in de Botanique wordt voorgesteld.

Brandt Brauer Frick - Step
Janus Rasmussen

JANUS RASMUSSEN (IS)

Samen met producer en klassieke pianist Ólafur Arnalds veroverde Janus Rasmussen al de wereld als Kiasmos. Het duo stond met hun vernieuwende elektronica al op festivals als Lowlands, Primavera en MELT. Maar net als Arnalds heeft Rasmussen ook een solo-project dat niet te missen is. In 2019 dropte hij debuutplaat ‘Vín’, waarop zijn minimalistische techno op zoek ging naar de nieuwe vrijheid waarmee Janus als solo-artiest te maken kreeg.

In september van vorig jaar kregen we de EP ‘Slóð’, wat zoveel betekent als ‘pad’ in het Faeröers, de moedertaal van de muzikant. Niet onlogisch, gezien de plaat klinkt als de volgende stap in de evolutie van zijn geluid. Piano, percussie en synths worden allemaal ingezet om zijn elektronische sound gelaagder te maken, en om los te breken van het pad dat voor hem voorbestemd leek. Janus Rasmussen blijft vernieuwen en ontdekken, en wij ontdekken graag mee.

Janus Rasmussen - Slóð
Uche Yara

UCHE YARA

UCHE YARA is een 19-jarige artiest met Nigeriaanse roots, die opgroeide in Oostenrijk en nu in Berlijn woont. Haar diepgravende songwriting, multi-instrumentale gave en energieke live-verschijning (met volledige band) voeden een hype die via Eurosonic over Europa rolt. UCHE YARA opende zelfs al een optreden voor The Rolling Stones. En dat allemaal voor ze een single uit heeft. 

UCHE YARA - Tango (Live at Kasematten Graz)

Similar events

zondag
26
feb 2023
Camilla Sparksss
electronic, experimental, rock, singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie + Rotonde
zaterdag
25
februari 2023
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
COMBI TICKET 2 JOURS 27.5
COMBI PREVENTE 2 JOURS 24.5
COMBI BOTACARTE 2 JOURS 21.5
Koop tickets

Extra info

18:30 doors open
19:00-19:40 Surma (Rotonde)
20:00-20:40 Uche Yara (Orangerie)
20:40-21:40 Brandt Brauer Frick (Rotonde)
21:40-23:00 Marina Satti (Orangerie)
23:00-00:00 Janus Rasmussen (Rotonde)

Partners