ERIKA DE CASIER - JFDR

pop, rnb
vrijdag
01
mei 2020
  • Grand Salon
19:30
TICKET 20
EARLY BIRD TICKET 16
BOTACARTE 13
Koop tickets

Extra info

Early bird-tickets zijn beschikbaar tot en met 01.04

De moderne Sade + een alternatieve Björk van het hoge noorden

Wanneer

vr. 1 mei, 2020

Waar

  • Grand Salon

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
k
‘The Dane’s Sade-like new song combines dubby bass, smooth soul sinuousness and lethally blunt lyrics to startling effect.’

The Times

De meest verrassende r&b-plaat van 2019 werd gemaakt door een Deense met een erg Frans klinkende naam: Erika De Casier. Schijnbaar uit het niets kwam ze met ‘Essentials’, een album dat “smooth” herdefinieert en met invloeden uit bossa nova en Scaninavische pop (het soort waar Smerz en Sassy 009 in uitblinken) de sound van Sade een hedendaagse update geeft. De invloedrijke muziekblog Gorilla vs. Bear verkoos ‘Essentials’ tot tweede beste album van het jaar en prees de “intoxicatingly warm and romantic nocturnal vibe”. Na een gesmaakte show op Subbacultcha’s Different Class komt Erika naar België voor haar eerste solo-optreden in ons land.

Erika de Casier - Little Bit
een mengelmoes van folk, pop en electronica-invloeden tot inventieve liedjes vol poëzie, natuurlijke schoonheid en nostalgische soundscapes.

"I got obsessed with her band Samaris a few years ago, and then it was amazing to see her do her own stuff." Het zijn niet onze woorden, wel die van Björk, ogenschijnlijk een grote fan van de IJslandse electro-popartieste JFDR. Met dat project combineert Jófríður Ákadóttir folk, pop en electronica-invloeden tot inventieve liedjes vol poëzie, natuurlijke schoonheid en nostalgische soundscapes.

Drie jaar na de release van haar debuutalbum 'Brazil' (dat het schopte tot in de top 10 van The Line Of Best Fit's album van 2017) maakt Ákadóttir zich klaar voor het uitbrengen van een tweede soloalbum. Fans van IJslandse popmuziek gaan daar ongetwijfeld hun gading op vinden, al verraden een recente "White Ferrari"-cover en de meer gestroomlijnde klanken van het breekbare en bloedmooie "Taking a part of me" dat ook een veel groter publiek hier van moet kunnen smullen.

JFDR Boiler Room Reykjavík Live Performance
vrijdag
01
mei 2020
TICKET 20
EARLY BIRD TICKET 16
BOTACARTE 13
Koop tickets

Extra info

Early bird-tickets zijn beschikbaar tot en met 01.04