ERIKA DE CASIER - BABii - S10 I GEANNULEERD

electronic, hip hop, pop, r&b
vrijdag
09
oktober 2020
  • Grand Salon
19:30

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Wanneer

vr. 9 okt, 2020

Waar

  • Grand Salon

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
the self-penned self-produced track blends 90s G-funk with R&B and ends up with something that sounds thoroughly now
i-D

Erika de Casier

De meest verrassende r&b-plaat van 2019 werd gemaakt door een Deense met een erg Frans klinkende naam: Erika De Casier. Schijnbaar uit het niets kwam ze met ‘Essentials’, een album dat “smooth” herdefinieert en met invloeden uit bossa nova en Scaninavische pop (het soort waar Smerz en Sassy 009 in uitblinken) de sound van Sade een hedendaagse update geeft. De invloedrijke muziekblog Gorilla vs. Bear verkoos ‘Essentials’ tot tweede beste album van het jaar en prees de “intoxicatingly warm and romantic nocturnal vibe”. Na een gesmaakte show op Subbacultcha’s Different Class komt Erika naar België voor haar eerste solo-optreden in ons land.

Erika de Casier - Little Bit

BABii

BABii produceert ongelooflijk vooruitstrevende elektro getinte pop/R&B beats. Haar debuutalbum “HiiDE” kwam vorig jaar in juli uit. Later dat jaar bracht ze “XYZ” uit, een gezamenlijke album met GLOO-leden Iglooghost en Kai Whiston. Een glitchy elektronisch project dat door Loud & Quiet wordt omschreven als ‘het meest briljante vervreemde album van het jaar’. Dit allemaal terwijl ze op tour ging met Chk Chk Chk (!!!) en WHY? in Europa. In maart 2020 keert ze terug met de EP 'iii', die een stap voorwaarts in haar productie laat zien en hints geeft naar wat de toekomst zal brengen.

BABii - BEAST+ (Offical Video)

S10

Ze moet nog 20 worden, en toch heeft de Nederlandse S10 al meer levenservaring dan de gemiddelde volwassene. Op amper 16-jarige leeftijd nam Stien den Hollander haar eerste EP ‘Antipsychotica’ op met een iPhone-microfoontje, helemaal alleen op haar slaapkamer. Daarop bezong ze haar verleden in de psychiatrie en de invloed van de stemmen in haar hoofd, begeleid door donkere trap producties. Doorheen de laatste jaren, bleek uit haar muziek maar ook uit haar lyrics dat het beter met haar begint te gaan. Desondanks gaat ze de moeilijke thema’s uit haar verleden niet uit de weg op haar recent verschenen debuutalbum ‘Snowsniper’. Het leverde haar ondertussen al een serieuze reputatie op. De Volkskrant noemt haar de meest originele stem van de hedendaagse Nederlandse hiphop, 3voor12 eerder haar met het album van de week, NRC vindt haar een “juweel” en ze won zelfs al een Edison (de Nederlandse Grammy). Op Les Nuits staat ze naast Erika De Casier en BABii op de affiche voor een veelbelovende avond in de Grand Salon.

S10 - Ogen Wennen Altijd Aan Het Donker (prod. Sim Fane)
vrijdag
09
oktober 2020

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.