Erick The Architect - Halibab Matador

hip hop
maandag
13
mei 2024
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 24.5
TICKET 21.5
BOTACARTE 18.5
ARTIST PRESALE 21.5
SPOTIFY PRESALE 21.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Halibab Matador
21:00 Erick The Architect

Een van de meest gevraagde New Yorkse rap producers lanceert solocarrière

Wanneer

ma. 13 mei, 2024

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Erick the architect
"The rapper and producer is a key player in Stateside hip-hop"
Clash Magazine

Erick the Architect is een gepassioneerde en ambitieuze artiest, rapper, beatmaker en songwriter. Hij komt oorspronkelijk uit de wijk Flatbush in Brooklyn en ontmoette op de middelbare school Meechy Darko en Zombie Juice, met wie hij later het trio Flatbush Zombies vormde. Maar de New Yorker voelt zich net zo thuis in een groep als als soloartiest. Hij is een veelgevraagde feature artiest en zijn tracks worden maandelijks meer dan 3 miljoen keer beluisterd op Spotify. Zijn populariteit heeft hem in staat gesteld om de podia van prestigieuze festivals als Coachella en Lollapalooza te sieren.

Als eclectische luisteraar met een passie voor muziek brengt hij in zijn producties zijn jazz-, soul- en reggae-invloeden samen om tracks te produceren die boordevol samples zitten. Zijn producties zijn gekozen door rappers als ASAP Rocky en Joey Badass. Na verschillende EP’s bereidt Erick the Architect zich voor op een debuutalbum, waarvan de eerste single ‘Parkour’ is geproduceerd door zijn oude vriend James Blake.

Erick the Architect - Shook Up ft. Joey Bada$$ & FARR
Erick the Architect - No Ice ft. AKTHESAVIOR
Halibab Matador

HALIBAB MATADOR

Alban Murenzi is een gitarist en producer geboren in Rwanda en gevestigd in België. Hij begon op 14-jarige leeftijd gitaar te spelen, met sterke rock- en folkinvloeden. Hij leerde covers van artiesten als Phoenix, Arctic Monkeys en Coldplay.

De ontdekking van King Krule op 17-jarige leeftijd beïnvloedde zijn stijl volledig en stelde de jonge Alban open voor veel verschillende muziekstijlen. Samen met zijn broer Yvan richtte Alban in 2011 YellowStraps op, maar in 2020 trok hij zich terug uit het project omdat hij niet langer de ambitie had om van muziek zijn beroep te maken. “Ik heb er altijd de voorkeur aan gegeven om in mijn eigen hoekje te creëren, en de balans die ik nu heb als producer/componist past perfect bij me. Ik ben ondergedoken, maar ik ben nog steeds betrokken bij YellowStraps, evenals andere projecten.”

Halibab Matador - Souvenirs

Similar events

zondag
19
mei 2024

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
vrijdag
11
okt 2024
Ritchie
hip hop

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
maandag
13
mei 2024
DAY OF SHOW 24.5
TICKET 21.5
BOTACARTE 18.5
ARTIST PRESALE 21.5
SPOTIFY PRESALE 21.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Halibab Matador
21:00 Erick The Architect

Partners