EMPLOYED TO SERVE - SAINT AGNES

metal
woensdag
21
juni 2023
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Saint Agnes
21:00 Employed To Serve

Britse metalcore die het beste van rond de eeuwwisseling combineert

Wanneer

wo. 21 jun, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Employed to serve
"a modern and cutting edge work that feels essential for the scene right now"
The Line of Best Fit

Het Britse Employed to Serve maakt al meer dan een decennium van het spannendste dat de stevigere muziek te bieden heeft. Waar de band uit Woking in Surrey zich oorspronkelijk vooral richtte op hardcore, werden doorheen de jaren meer en meer elementen van metal en screamo geïntroduceerd in hun sound. Na enkele EP’s brachten ze in 2015 hun debuutalbum ‘Greyer Than You Remember’ uit bij Holy Roar Records.  Twee albums en een pandemie later, keert het kwintet terug met een vierde full-length: ‘Conquering’.

Die plaat is meteen de eerste keer dat de band hun muzikale stijl volledig weet te belichamen, het resultaat van hard werk en een constante ontwikkeling van hun sound. Invloeden van de late nineties en vroege jaren 2000 zijn duidelijk aanwezig, waardoor Employed to Serve het beste van de bands uit die tijd weet te combineren.’Conquering’ is een heel positief album, een plaat die de goeie elementen van het leven viert, ondanks dat de wereld constant tegenstrijdigheden op ons pad gooit.

Employed To Serve - Take Back Control
Employed To Serve - Live @ Cathouse, Glasgow - 10.03.20
Saint Agnes

SAINT AGNES

Kitty A. Austen (zang, gitaar), Jon James Tufnell (zang, gitaar), Benjamin Chernitsky (bas) en Andy Head (drums) hebben maar één doel: muziek maken waar ze zelf naar willen luisteren. De vier zelfbenoemde buitenbeentjes zijn Saint Agnes, een fantasiewereld bevolkt door engelen, duivels, demonen en oplichters.

Het kwartet verzamelt hun worstelingen, mislukkingen, vreugdes, liefdes en angsten, en creëert daarmee personages die hun verhalen vertellen vanuit een duister en duivels parallel universum. Op epische en chaotische wijze brengen ze de menselijke aard in beeld, met minachting voor veiligheid en een ongezonde belangstelling voor het macabere.

Saint Agnes - Bloodsuckers

Similar events

woensdag
25
okt 2023
Nostromo

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
donderdag
07
dec 2023
Year of No Light

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
woensdag
21
juni 2023
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Saint Agnes
21:00 Employed To Serve