EKKSTACY - FINN ASKEW - JAKOMO

pop, rock, alternative rock
woensdag
04
mei 2022
  • Rotonde
20:00
TICKET 19.5
EARLY BIRD TICKET 15.5
BOTACARTE 12.5
SPOTIFY PRESALE 15.5
BANDSINTOWN PRESALE 15.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 JAKOMO
21:30 Finn Askew
22:30 ekkstacy

Gezichten van een nieuwe generatie DIY pop en rock

Wanneer

wo. 4 mei, 2022

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
Banner-Nuits-2022---750x50
"la nouvelle sensation de la scène surf rock"
Les Inrocks

EKKSTACY

De Canadese 19-jarige muzikant Ekkstacy maakt geen muziek voor de fun. Hij schrijft liedjes om al zijn frustraties kwijt te kunnen en zichzelf beter te kunnen voelen. Daar startte hij mee nadat een door drugs veroorzaakte psychose hem uit een raam deed springen en hij daarna manieren zocht om de PTSD te verwerken. Met nummers geschreven over YouTube-beats lukte dat aardig en ontdekte hij bovendien een nieuw talent. Fast forward een paar jaar en intussen staat de bedroom pop-artiest aan het begin van een succesvolle carrière. Hij mocht zelfs al samenwerken met een van zijn grote helden: Jonny Pierce van The Drums. Diens surfpop hoor je gecombineerd met meer donkere invloeden (denk The Smiths en Lil Peep) in Ekkstacy's unieke geluid, dat indie rock in een geheel nieuw en zwart jasje giet.

EKKSTACY - i walk this earth all by myself (Live Performance)

FINN ASKEW

Finn Askew is een kind van zijn generatie: de 19-jarige singer-songwriter groeide op met The Smiths en Nirvana, maar ook met de emo rap van Lil Peep en Frank Ocean. Dat vertaalt zich in een vrij, eclectisch geluid dat invloeden uit r&b, jazz, rap, emo en indie-rock vermengt zoals op het het bijzondere bedroom hiphop-nummer 'Roses', dat wereldwijd viraal ging. Het leverde Askew een Colors-sessie op, naast lof van tastemakers als The Line Of Best Fit en VEVO DSCVR. Na jaren van hard werk en experimenteren met verschillende instrumenten is de Britse muzikant er klaar voor om het gezicht te worden van een DIY-generatie; Finn Askew gaat voor wereld fame en niets minder.

Finn Askew - Adidas

JAKOMO

JAKOMO is een Brusselse band die het geluid van hun turbulente twintigerjaren vertalen in iets wat ze "suave rock" noemen. Gedreven door zijn sociale angsten begon Julien Tanghe in zijn slaapkamer liedjes te schrijven, waarvoor hij al snel muzikale partners vond in de vorm van Wout, Anton en Jef. Hun speelse sound leverde hen al snel een fanbasis op, waardoor spots op Dour, in de Botanique en in AB volgden, en de groep in de finale van Humo's Rock Rally mocht spelen. In de lente van 2023 verschijnt hun debuutalbum, opgenomen met Michiel De Maeseneer (Balthazar, Sylvie Kreusch, Nordmann;...)

JAKOMO - Resolutions

Similar events

vrijdag
06
mei 2022
BENEE

Deuren

19:00

Waar

  • Orangerie
maandag
27
jun 2022
remi wolf

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
woensdag
04
mei 2022
TICKET 19.5
EARLY BIRD TICKET 15.5
BOTACARTE 12.5
SPOTIFY PRESALE 15.5
BANDSINTOWN PRESALE 15.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 JAKOMO
21:30 Finn Askew
22:30 ekkstacy