EGO ELLA MAY - CKTRL - STACE

soul
vrijdag
06
mei 2022
  • Grand Salon
19:30
TICKET 21.5
EARLY BIRD TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 STACE
21:00 cktrl
22:00 Ego Ella May

Heerlijk eerlijke jazz en soul uit Zuid-Londen

Wanneer

vr. 6 mei, 2022

Waar

  • Grand Salon

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
ego_ella_may
Banner-Nuits-2022---750x50
"a dizzying, free-flying journey that skirts around an aural vortex marked by neo-soul, vintage jazz, and left-field hip-hop"
Clash Magazine

“When you write a song, you’re telling a story.” Die quote vat meteen samen wat Ego Ella May zo speciaal maakt. De Zuid-Londense maakt van ieder nummer een compleet verhaal, en slaagt erin om de kleine nuances en grote verhaallijnen in elkaar te laten smelten in de duur van één liedje. Haar mix van moderne jazz en soul laat zich makkelijk beluisteren, en voor je het weet voel je precies waar Ego het over heeft. Op haar debuutplaat ‘Honey For Wounds’ ging dat nog over de helende kracht van muziek, op haar nieuwe EP ‘Fieldnotes’ pakt ze uit met boeiende inzichten over het leven in en rond lockdown. Op die EP werkte ze samen met EUN, FLWR CHYLD en Geo Jordan, artiesten die elk hun eigen extraatje bieden aan de heerlijke songs.

Ego Ella May - Girls Don't Always Sing About Boys | A COLORS ENCORE
Ego Ella May - for the both of us

CKTRL

Cktrl, dat is Jamaica meets Zuid-Londen door middel van blaasinstrumenten. Bradley Miller (want zo heet hij echt) wil zijn instrumenten klarinet en saxofoon de revolutie geven die ze verdienen. Op zijn zeventiende had de artiest al een show op NTS, deed hij Boiler Room en trad hij op als support van The xx. Maar het klopte niet voor hem om als zwarte artiest in zo'n witte scene te zitten, een die bovendien maar al te graag zwarte muziek approprieerde. Dus ging cktrl op zoek naar een radicaal andere, zwarte sound die echt anders deed dan wat er al bestond. Met hulp van Duval Timothy en Coby Sey vielen alle stukjes eindelijk in elkaar en vond hij een organische manier om zijn liefde voor jazz, soul/r&b en leftfield pop te versmelten tot iets unieks. Het leverde hem intussen zelfs een spot op in Beyoncé's 'Black is king'.

cktrl - Mazes
stace

STACE

Stace moest wel iets met muziek gaan doen. Haar ouders, allebei uit Martinique, leerden elkaar kennen in een repetitielokaal en gaven haar de liefde door voor jazz, Creoolse gezangen en Caraïbische muziek. Zelf maakt ze muziek op het kruispunt tussen r&b en nu-soul, met een belangrijke rol voor de akoestische gitaar als bindmiddel. Zo doet Stacy Claire daar op haar debuut-ep 'Green onyx' mee denken aan Solange, Kadhja Bonet, Noname en Cleo Sol. Beschouw het gerust als balsem voor de ziel.

STACE - Mellow

Similar events

maandag
06
jun 2022
RIMON
soul, r&b

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zaterdag
17
sep 2022
r&b, soul

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
vrijdag
06
mei 2022
TICKET 21.5
EARLY BIRD TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Timing

 

 

 

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 STACE
21:00 cktrl
22:00 Ego Ella May