DUCKWRTH - GAWD

hip hop, r&b
maandag
12
december 2022
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Uitverkocht

Timing

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 GAWD
21:00 Duckwrth

R&B/hiphop/soul die stoeit met Miguel, Kaytranada en Tyler, The Creator

Wanneer

ma. 12 dec, 2022

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"It sounds like summer nights driving with the wind in your face: luxe synths, funky licks of guitar and breezy basslines."
The Guardian

Duckwrth is het soloproject van Jared Lee, een opkomende ster uit Los Angeles met een steeds indrukwekkender ogende discografie. In 2016 maakte hij het met het album 'I'm Uugly' en de daaropvolgende mixtape 'An EXTRA UUGLY Mixtape', waarop hij sexy r&b à la Miguel afwisselde met hiphopstukjes op z'n Tyler, The Creators. Een duik in 's mans repertoire leert dat ie ondertussen uitstapjes gemaakt heeft richting jazz, hiphop, funk en zelfs punkrock. Op 'SuperGood' en de gloednieuwe vervolg-ep 'SG8*' kiest de crooner voluit voor good vibrations en suave jams die in de koffer duiken met neo-soul en soft-disco. Hij mag er binnenkort mee toeren in het voorprogramma van Billie Eilish, nadat ie eerder al op tour ging met Anderson .Paak. Binnenkort komt Duckwrth opnieuw naar ons land, waar je hem kan ontdekken in de Orangerie van Botanique.

DUCKWRTH - POWER POWER ft. Shaun Ross
Tiny Desk Meets SXSW: DUCKWRTH

GAWD

Het duo achter deze goddelijke naam begon hun samenwerking middenin de pandemie en is sindsdien niet meer klein te krijgen. Hun eerste show was meteen uitverkocht, en de single die ze dezelfde avond releaseten, ‘Waistside’ werd meteen alle lof toegezongen. Invloeden van artiesten als Donna Summer en Outkast vormen een solide basis waarmee GAWD los door alle genre labels en stereotypische verwachtingspatronen breekt. De band viert zwarte vrouwen in al hun glorieuze multitudes en draagt zo haar steentje bij aan het redden van de wereld van de patriarchale ruïnes waar we op af stevenen. En dat doen ze allemaal met een lach en een knipoog. 

GAWD - FRONTIN' (REMIX)

Similar events

zondag
19
feb 2023

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zaterdag
18
mrt 2023
electronic, hip hop

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
maandag
12
december 2022
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Uitverkocht

Timing

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 GAWD
21:00 Duckwrth

Partners