DORIA D - MARVETT - COLINE BLF

pop
donderdag
02
mei 2024
  • Orangerie
19:00
DAY OF SHOW 23.5
TICKET 20.5
BOTACARTE 17.5
Koop tickets

Toekomst van de Belgische Franstalige pop haalt invloeden bij zowel Billie Eilish als Nekfeu

Wanneer

do. 2 mei, 2024

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Banner Nuits 24

DORIA D

Doria D is een artieste vol contrasten, dankzij haar melancholische teksten, haar hese, beklijvende stem en haar zonnige melodieën. Beïnvloed door artiesten als Billie Eilish en Lana Del Rey maar even goed door Franse rappers als Nekfeu, Lomepal en Swing, creëert ze haar nummers gebaseerd op haar eigen levenservaringen, waarmee ze niemand onverschillig laat.

Begin 2021 bracht Doria de single ‘Dépendance’ uit, een nummer dat meteen een grote hit werd op Belgische en Franse radio, maar vooral ook op TikTok echt ontplofte. Later dat jaar volgde haar eerste EP met dezelfde naam, en meteen werd duidelijk dat Doria D een van die artiesten is die je maar eens in een generatie meemaakt. Ma een aantal spraakmakende festivaloptredens brengt ze ons nu haar eerste langspeler, die ze graag aan ons voorstelt tijdens Les Nuits.

Doria D - Dépendance
Marvett - 100 X feat.Doria D
Marvett

 

MARVETT

Studio Brussel is al langer fan van Marvett, en gaf de band ook een plekje voor De Nieuwe Lichting in 2020. Het is niet verwonderlijk dat de zender dweept met het Belgische duo: Tom en Virgile halen inspiratie uit de pop-rock/emo-pop/punk sound van tijdgenoten als Blackbear, Machine Gun Kelly, Girlfriends, MOD SUN en Role Model. En om de Nillies revival compleet te maken voegen ze ook nog wat rap toe aan hun rocksound.

De band begon zijn carrière met bijna uitsluitend Engelstalige teksten, maar langzaamaan verschoof hun focus naar hun moedertaal, Frans. Het geeft hun muziek nog een tikkeltje extra authenticiteit, en nog meer diepgang. Dat kan je ook horen op hun in 2023 verschenen EP LALAL!FE, een bommetje in de Belgische muziekscene waarvan we de impact nog een tijd zullen voelen.

MARVETT | RELEASE PARTY BOTANIQUE 2023
Coline Blf

COLINE BLF

Wanneer de zomer een van je belangrijkste inspiraties lijkt te zijn, zijn er slechtere paden om te bewandelen dan die van Coline Blf. Op haar achttiende liet ze haar thuis in Namen achter zich om een jaar alleen te gaan wonen in Californië. Daar begon ze spontaan muziek te spelen, en ontdekte ze dat er meer in haar schuilt dan enkel een voorliefde voor de Britse indie scene.

Ondanks haar prille leeftijd schuwt ze een melancholisch retro-geluid niet, waarbij ze haar zonnige sound mixt met bedroom pop of Franse pop. Daarin hoor je af en toe haar nieuwe inspiraties, zoals Clairo, Mac Demarco of Claire Laffut, maar het gaat nooit over kopieerwerk. De sound van Coline Blf is volledig de hare, en we zullen die nog vele jaren horen.

Coline Blf - Chanson d'Amour (Live Session Picks+)

Similar events

vrijdag
03
mei 2024
Julien Granel

Deuren

18:30

Waar

  • Chapiteau
woensdag
04
dec 2024
Morpho
pop

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
donderdag
02
mei 2024
DAY OF SHOW 23.5
TICKET 20.5
BOTACARTE 17.5
Koop tickets

Partners