THE DEARS - FRANCIS LUNG

pop
woensdag
28
september 2022
  • Rotonde
TICKET 19.5
PREVENTE 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Francis Lung
21:00 The Dears

Fijnzinnige indierock met donker stemgeluid

Wanneer

wo. 28 sep, 2022

Waar

  • Rotonde

Organisatie

Botanique
dears_lam8074.jpg
Dankzij de stem van de zanger (denk aan Damon Albarn) bouwden ze een stevige live-reputatie waar ook Morrissey van The Smiths voor viel zijn voorprogramma voor openstelde.

THE DEARS

20 jaar na hun oprichting en 16 jaar na hun eerste album gaan The Dears terug op tournée. Dankzij de stem van de zanger (denk aan Damon Albarn) bouwden ze een stevige live-reputatie waar ook Morrissey van The Smiths voor viel zijn voorprogramma voor openstelde. Deze muzikanten rusten niet op hun lauweren en maken altijd de show, net als bij hun memorable passage in 2011 bij David Letterman. Wanneer de britpop nakomelingen maakt in Montréal en er een vleugje gospel in verwerkt, grenst het aan surrealisme maar het resultaat is indrukwekkend.

The Dears - Times Infinity - Album Trailer
The Dears - I Know What You're Thinking and It's Awful
Francis Lung

FRANCIS LUNG

Na furore gemaakt te hebben bij het snel ter ziele gegane maar o zo graag geziene WU LYF en daarna met de olijke bende van Los Porcos een paar low key indiehitjes uitgebracht te hebben, is Tom McLung solo gegaan. Onder zijn alias Francis Lung brengt de Brit op tijd en stond onweerstaanbare gitaarpopleidjes uit. Denk bijvoorbeeld maar aan "A selfish man": een schattig maar daarom niet minder aanstekelijk en doeltreffend liedje dat lekker stuitert op een prikkelend gitaarriffje.

Francis Lung - A Selfish Man
woensdag
28
september 2022
TICKET 19.5
PREVENTE 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Francis Lung
21:00 The Dears